По-долу е показана статията за Кирстен Милър от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Кирстен Милър
Родена 18 февруари 1973 г. (45 г.)
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2006 -
Жанр научна фантастика, фентъзи, трилър, приключенски роман, детска литература, документалистика

Уебсайт https://www.kirstenmillerbooks.com/

Кирстен Милър (на английски: Kirsten Miller) е американска писателка, авторка на произведения в жанровете трилър, фентъзи, приключенски роман и научна фантастика.

Биография и творчество

Кирстен Милър е родена на 18 февруари 1973 г. в Силва, Северна Каролина, САЩ. Има брат и сестра. Израства в планините на Северна Каролина. Пише истории още от училище и е насърчавана от преподавателката си. На седемнайсетгодишна възраст се премества в Ню Йорк.

Преди да започне да пише работи на различни работни места, вкл. като мениджър в областта на рекламата. Омъжена е за писател.

Първият ѝ роман „Inside the Shadow City“ (В подземния град) от поредицата „Кики Страйк“ е публикуван през 2006 г. Историята е разказана от името на приятелката на Кики, добрата Ананка Рибибейн. Четиринадесетгодишната Кики и приятелките ѝ заемат ролята на детективи изследователи на огромното подземно царство от тунели, което се открива през огромна дупка на асфалта в Манхатън.

В следваща си мистична поредица „Вечните“ развива историята на на прераждането, истинската любов и зловещите тайни общества. Главната героиня Хейвън Мур е посещавана от видения от отминал живот. Тя трябва да открие скритите в миналото си тайни и любов, преди всичко да се изгуби и цикълът да започне отново. Книгите от поредицата стават бестселъри.

Започна да пише заедно с актьора Джейсън Сийгъл. Първият им роман „Кошмари!“ от едноименната им юношеска поредица е публикуван през 2014 г. Той е посветен на оживелите нощни кошмари.

През 2017 г. е публикуван съвместният им роман „Друг свят“ от едноименната им фантастична поредица. Главният герой Саймън се пристрастява към новата виртуална игра „Друг свят“, в която всичко изглежда напълно истинско като усещания, желания и преживявания. Но дали зад нея има нещо друго, което и опасно и той трябва да се намеси.

Кирстен Милър живее със семейството си в Бруклин, Ню Йорк.

Произведения

Самостоятелни романи

 • How to Lead a Life of Crime (2013)

Серия „Кики Страйк“ (Kiki Strike)

 1. Inside the Shadow City (2006)
 2. The Empress's Tomb (2007)
 3. The Darkness Dwellers (2013)

Серия „Вечните“ (Eternal Ones)

 1. The Eternal Ones (2010)
 2. All You Desire (2011)

Серия „Кошмари!“ (Nightmares!) – с Джейсън Сийгъл

 1. Nightmares! (2014)
 2. The Sleepwalker Tonic (2015)
 3. The Lost Lullaby (2016)

Серия „Друг свят“ (Otherworld) – с Джейсън Сийгъл

 1. Otherworld (2017)
  Друг свят, изд.: ИК „Бард“, София (2018), прев. Валерий Русинов
 2. OtherEarth (2018)

Документалистика

 • Everything You Need to Know About Nightmares! (2017) – с Джейсън Сийгъл

Източници

Външни препратки