Романи

Сваляне на всички:

По-долу е показана статията за Джейн Уолстънхолм от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Джейн Уолстънхолм
Псевдоним Джейн Костело
Катрин Айзък
Родена 24 януари 1974 г. (44 г.)
Професия журналист, писател
Националност Флаг на Англия Англия,
Флаг на Великобритания Великобритания
Активен период 1990-
Жанр съвременна дамска литература (чиклит)
Съпруг Джон Браун (2004-2010)
Деца Отис (2006), Лукас (2008), Исаак (2012)
Уебсайт http://www.janecostello.com/

Джейн Уолстънхолм (на английски: Jane Wolstenholme) е британска журналистка и писателка на бестселъри в жанра съвременна дамска литература (чиклит). Пише под псевдонимите Джейн Костело (на английски: Jane Costello) и Катрин Айзък (Catherine Isaac).

Биография и творчество

Джейн Уолстънхолм е родена на 24 януари 1974 г. в Ливърпул, Англия. Учи в училище „Сейнт Хилда“ в Ливърпул. Завършва Ливърпулския университет и Университета в Стратклайд.

След завършването си започва работа като стажант-редактор във вестник „Ливърпул Ехо“, а по-късно става редактор в „Дейли Мейл“. През 2002 г. преминава в „Ливърпул Дейли Поуст“ и на 28 години е назначена за главен редактор на. Тя е най-младата жена, заемала тази длъжност в голям ежедневник във Великобритания. В края на 2006 г. напуска вестника, за да се включи като консултатнт в PR компанията на бившия редактор на „Ливърпул Ехо“ и неин съпруг Джон Браун. Двамата са женени от 2004 г. и се разделят през 2010 г.

Джейн пише първият си роман „Шаферки“ докато е в отпуск по майчинство с първото си дете в Бърскоу, южен Ланкашър. Идеята за сюжета ѝ хрумва на сватбената церемония на една от приятелките ѝ. Тя разбира, че сватбите са добър източник на любовни истории и житейски анекдоти. Романът излиза през 2008 г. под псевдонима ѝ Джейн Костело, предложен от нейния редактор. Той влиза в класациите на бестселърите на Великобритания и е номиниран за няколко награди.

Вторият роман на Джейн Костело „Почти женени“ от 2009 г. става още по-популярен и е удостоен с престижната награда „Най-добра романтична комедия“ на Асоциацията на писателките на романси.

Следващите ѝ романи също са бестселъри и тя се нарежда сред 10-те най-търсени автори във Великобритания, като става част от големите имена в жанра на дамските четива и в жанра чиклит.

Произведенията на Джейн Костело са преведени на над 17 езика и се разпространяват по целия свят. Тя продължава да пише по една книга на година, както и за вестници и списания като „Мари Клер“, „Съндей Телеграф“, „Белла“ и „Дейли Мейл“.

Джейн Уолстънхолм живее в Ливърпул с тримата си синове – Отис (2006), Лукас (2008) и Исаак (2012), и с приятеля си Марк.

Произведения

Самостоятелни романи

 • Шаферки, Bridesmaids (2008)
 • Почти женени, The Nearly-Weds (2009)
 • Нежененият ми приятел, My Single Friend (2010)
 • Бягащото момиче, Girl on the Run (2011)
 • Необвързани момичета, All the Single Ladies (2012)
 • The Wish List (2013)
 • The Time of Our Lives (2014)
 • The Love Shack (2015)
 • Summer Nights at the Moonlight Hotel (2016)

Новели

 • The Mini Break (2014)
 • The Little Things (2015)

Като Катрин Айзък

Самостоятелни романи

 • You Me Everything (2018)

Източници

Външни препратки