По-долу е показана статията за Емили Бек Когбърн от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Емили Бек Когбърн
Родена 1975 г. (44 г.)
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2016 -
Жанр съвременен роман, драма
Съпруг Джон Когбърн
Деца 2
Уебсайт http://www.emilycogburn.com/

Емили Бек Когбърн (на английски: Emily Beck Cogburn) е американска писателка на произведения в жанра съвременен роман.

Биография и творчество

Емили Бек Когбърн е родена през 1975 г. в Минесота, САЩ. Получава бакалавърска степен по философия от университета на Минесота, магистърска степен по философия от държавния университет на Охайо, и магистърска степен по библиотечна и информационна наука от университета на Луизиана. След дипломирането си работи като журналист и фитнес инструктор на свободна практика.

През 1999 г. се премества със съпруга си Джон Когбърн в Луизиана, където той работи във факултета по философия на университета. Там в продължение на години се опитва да пише първоначално кратки разкази, а после роман. Получава стотици откази за публикация преди да се обърне към литературен агент.

Първият ѝ роман „Луизиана спасява библиотеката“ е публикуван през 2016 г. Главната героиня Луизиана Ричардсън, самотна майка с две деца, заедно с приятелката си Силвия започват работа в библиотеката на малко градче. Работа им обаче е заплашена от намеренията на бъдещата кметица г-жа Гъндерсън, която има лични причини да закрие бибилиотеката. Двете започват борба за спасяването ѝ чрез създаване на литературен клуб, курсове по зумба танци и готварство и други инициативи за привличане на местната общност. Със спасяването на библиотеката се опитва да спаси и собствения си разбит живот.

Емили Бек Когбърн живее със семейството си в Батън Руж, Луизиана.

Произведения

Самостоятелни романи

  • Louisiana Saves the Library (2016)
    Луизиана спасява библиотеката, изд.: „Сиела“, София (2017), прев. Емануил Томов
  • Ava's Place (2017)

Източници

Външни препратки