Ханс Улрих Фон Кранц
Тайните на Третия райх („Аненербе“ — секретният проект на Хитлер)

Книгите на Ханс Улрих фон Кранц, посветени на най-тъмните страни от историята на Третия райх, досега не са превеждани на български език, а те заемат първите места в рейтинга на най-популярната историческа литература. Фон Кранц е син на офицер от СС, по волята на съдбата оказал се причастен към най-секретните проекти на нацистката империя.

Книгата, която ви предлагаме, разказва за секретния проект „Аненербе“ („Наследството на предците“), за връзката на хитлеристките вождове с окултните сили, за тайната база в Антарктида, за научните изследвания и опитите с живи хора в концлагерите и за много други ужасяващи факти, почерпени от есесовските архиви. Тайните на „Аненербе“ се пазят и от победителите, и от победените, защото тези тайни са способни да взривят напълно установената ни представа за нацистката империя. Но да ви оставим, уважаеми читатели, насаме с блестящото произведение на Кранц, което ще ви накара да погледнете поновому на света.

 

 

Бащата на Фон Кранц, офицер в СС[1], бил причастен към най-секретните проекти на Третия райх, чиито тайни пазил през целия си живот. След войната избягал в Аржентина, за да се скрие от съдебно преследване. Едва след смъртта на своя баща синът узнал каква ужасяваща документация се съхранявала в семейните архиви.

Тази книга разказва за секретния проект „Аненербе“[2] („Наследството на предците“), за връзката на нацисткото ръководство с окултните сили, за секретната база в Антарктида, за научните изследвания, чиито резултати не били надминати дори двадесет години след края на войната. Тайните на „Наследството на предците“ пазели и победителите, и победените, защото тези тайни били способни да взривят напълно установената представа за нацистката империя.


[1] SS (от съкращението на немското Schutzstaffel — „охранителен отряд“) — голяма паравоенна (съставена от цивилни лица, преминали военно обучение) организация, един от важните компоненти на нацистката партия в Германия, създадена през 1920 година като военизиран корпус за охрана на висшите функционери на партията. Членовете на СС се наричали есесовци. Съставът на организацията се набирал на расов и идеологически принцип. Най-дългогодишният ръководител на СС бил Хайнрих Химлер — от 1929 до 1945 година. — Бел.прев.

[2] Аненербе (нем. Ahnenerbe — „Наследството на предците“, пълното наименование е „Немско сдружение за изучаване на древната германска история и наследството на предците“) — организация, съществуваща в Германия от 1935 до 1945 година, създадена за изучаване на традициите, историята и наследството на германската раса, за окултно-идеологическо обезпечение на Третия райх. Първоначалната цел била да се докаже теорията за расовото превъзходство на германците чрез исторически, антропологически и археологически изследвания. От 1 януари 1942 година „Аненербе“ влязло в състава на СС и цялата му дейност била преориентирана за военни нужди. Така възникнал Институтът за военни изследвания към Третия райх. Впоследствие международният трибунал в Нюрнберг признал „Аненербе“ за престъпна организация, а ръководителят й Зиверс бил осъден на смърт и обесен. — Бел.прев.

Съдържание

Предговор от издателството 0

fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

Тайните на Третия райх 4,4

Аненэрбе. «Наследие предков». Секретный проект Гитлера,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Ханс Улрих фон Кранц

Заглавие: Тайните на Третия райх

Преводач: Лиляна Мандаджиева

Година на превод: 2013

Издател: „Паритет“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: документална проза

Печатница: „Анториери“

ISBN: 978-619-153-023-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3230

История

  1. — Добавяне

Библиоман