… където живее ужасът…

Праисторическа машина за убиване.

Апетитът й е неутолим. Зъбите й да остри като бръснач. Силата й е неизмерима. Когато разбива стоманените врати на аквариума в Монтерей, пленената двайсеттонна акула мегалодон опитва вкуса на човешката кръв и иска още. И идва време за хранене.

На свобода

От другата страна на света, в дълбините на океана се намира Марианската падина, която мегалодонът обитава от незапомнени времена. Палеобиологът Джонас Тейлър веднъж вече се е осмелил да се спусне в тази опасна пропаст. И носи болезнените белези на една ужасна среща. Сега, когато броят на жертвите нараства и ужасът от атаките на чудовището завладява калифорнийското крайбрежие, Джонас трябва да направи нещо.

Всички са в опасност

Но това означава да се върне в тъмните дълбини на Падината… където чака мегалодонът. Като използва за стръв самия себе си, Джонас предприема последната битка — борба на живот и смърт между човек и звяр в мрачните дълбини на океана и за спасяването на разсъдъка и измъчената си душа.

 

 

Стив Олтън описва силата на мегалодона в нов, смразяващ кръвта, вълнуващ роман. „Марианската падина“ ни отвежда в зоната на неизвестността и първичния ужас. Изпълнена с напрежение и действие и реалистична, книгата няма да ви позволи да я оставите до последната страница.

Издание:

Автор: Стив Олтън

Заглавие: Марианската падина

Преводач: Юлия Чернева

Година на превод: 2002

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: „Амбър“, търговска марка на ИК „Бард“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2002

Тип: Роман

Националност: Американска

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 954-8483-0107

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2794