В книгата се разказва за последната активна колония на болни от проказа в периода 1903 до 1957 година. Действието се развива в Гърция.

Изправена пред съдбоносно решение в живота си, Алексис Филдинг копнее да научи подробности за миналото на своята майка София. Но възрастната жена никога не говори за този период от живота си. Всичко, което е признавала, е, че е израснала в малко селище на остров Крит преди да се премести в Лондон. Когато Алексис решава да посети Крит, София й дава писмо, което да занесе на добрата й приятелка с обещанието, че там всичко ще й се изясни. Още с пристигането си в Плака, Алексис с изумление разбира, че зад каменните ограждения на малкия пустинен остров Спиналонга е съществувала бивша гръцка колония на прокажени. Младата жена открива дълбока връзка с острова и неговите тайни. Тя се запознава с Фотини и най-накрая научава, че София е погребала всичките си спомени — историята на нейната прабаба Елени и дъщерите й и едно семейство, чиято съдба е разкъсвана от трагедия, война и страст.

 

 

Виктория Хислъп е родена в Кент. След двадесетгодишно пребиваване в Лондон, тя се завръща в родното място и днес живее там. Докато следва английска литература, тя среща съпруга си Иън Хислъп, сценарист и издател на сатиричното издание Private Eye. Родители са на две деца.

4,6 Островът
The Island,


Издание:

Автор: Виктория Хислъп

Заглавие: Островът

Преводач: Златина Минчева

Година на превод: 2009

Език, от който е преведено: английски

Издание: Първо

Издател: „ИнфоДАР“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2009

Тип: роман

Редактор: Даниела Кръстанова

Художник: Светлозар Петров

ISBN: 978-954-761-411-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4569