На пръв поглед седемнадесетгодишният Рос Бентли е обикновено провинциално момче — непопулярен, особен, без много приятели, работи в супермаркет и няма перспективи за бъдещето си. Той обаче е всичко друго, но не и „обикновен“. Известен е под псевдоним с клипчетата си в YouTube, където с маска на лицето изпълнява невероятни каскади със скейтборд. За разлика от много други негови връстници той не жадува за слава и държи на своята анонимност. Невъзможните каскади, които Рос изпълнява, могат да бъдат направени само от човек, който може да мести неща с ума си… И всъщност именно това е неговата тайна, която не е споделял с никого, дори и с най-близките си:

Той владее телекенеза.

Скоро обаче всичко ще се промени. Носещ се по течението на скучното ежедневие в малкото градче, където времето сякаш е спряло, Рос усеща, че това не е неговият път. Когато случайно разбира за състезание, наречено „Дарба за един милион долара“, издирващо хора със специални способности, той решава да участва и с парите, които спечели, да започне нов живот.

Но не всичко е такова, каквото изглежда, а пътят към наградата е трънлив и опасен. Рос се впуска в нещо стъписващо, каквото никога не е и сънувал.

Едно уникално и неочаквано приключение.


Издание:

Автор: Иън Сомърс

Заглавие: Дарба за един милион долара

Преводач: Емил Минчев

Издание: първо

Издател: „Светлана Янчева — Изида“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман

Националност: ирландска

Печатница: „Инвестпрес“ АД

ISBN: 978-619-7040-11-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2087