Адам трябва да бъде унищожен!

В „Тайната на Осмия ден“ Глоувър Райт търси отговор на въпроса — какво е бъдещето на човечеството — Осмият ден след сътворението?

„Роман без слаби места, написан с гениална лекота.“

Съндей Таймс

Мечтата на човека да се превърне в бог…

Четиридесет години след падането на Третия Райх е разкрита и последната му тайна — създаването на ново човешко същество. Открадната от Съюзниците и доразвита чрез серия от сложни експерименти, тя е толкова ужасяваща, че разтърсва дори циничното и свикнало на всякакви изненади съвременно общество.

„Великолепен трилър, плод на гениално перо. История на злото, която смразява кръвта.“

Дейли Телеграф

 

 

Глоувър Райт е роден през 1940 година в Бомбай, Индия. През 1947 година родителите му се връщат в Англия и Райт завършва образованието си в мъжкия колеж Хароу.

Трудовата си кариера започва като рекламен агент, после решава да опита късмета си в шоубизнеса. В началото на 60-те Райт започва да пее и да свири на китара, издава плоча, появява се по телевизията под името Бъди Бритън. През 1970 година подписва професионален договор с американското правителство и става както продуцент, така и изпълнител на развлекателни програми, които представя пред американски военнослужещи в различни краища на света. В Съединените щати записва нови плочи под името Саймън Раверн. Първите си опити в литературното поприще прави по поръчка и за целта живее известно време в Оман, където описва живота на наемниците, пристигнали да защитават султана от неговите вътрешни врагове. След това заминава за Персийския залив и се установява за известно време в Дубай. Става приближен на емира Рашид Бин Саид Ал Мактум, който го назначава за генерален директор на местния кънтри клуб.

В момента Глоувър Райт живее в Джърси и е отдаден изцяло на писателска дейност.


Издание:

Автор: Глоувър Райт

Заглавие: Тайната на Осмия ден

Преводач: Веселин Лаптев

Година на превод: 1994

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: „Гарант-21“

Град на издателя: София

Година на издаване: 1994

Тип: роман

Печатница: ДФ „Полипринт“, Враца

Редактор: Даниела Недкова

Художник: Никлай Янчев

ISBN: 954-8009-40-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8033