Глен Кук
Мрачни времена (Първа книга за Блестящия камък)

„Позволете ми да ви се представя — в случай, че тези драсканици оцелеят…

Аз съм Мъргън — Знаменосецът на Черния отряд, макар и да нося срама, че загубих знамето в битка. Продължавам да водя тези Анали, защото Знахаря е мъртъв, Едноокия не желае, а и едва ли някой друг може да чете или пише. Ще бъда вашият спътник през времето, достатъчно на Господарите на сенките да доведат сегашната ни съпротива до нейния неизбежен край…“.

Така пише Мъргън — ветеран от Черния отряд. Наемниците са успели да превземат крепостта Стормгард от Тъкача на сенки — Господаря на сенките, който ги е обкръжил. Сега започва очакването.

Изтощени от обсадата, преследвани от зли магьосници и силно намалели, наемниците от Отряда се опитват да спасят душите, живота си и крепостта. Но това е краят на една епоха и могъщи сили се пробуждат.

Странно племе, познато като Нюен Бао, се кълне, че се надигат древни богове. Водачът Могаба преследва собствена кауза и се е сближил със сенчестите.

Само Мъргън, засегнат от магия, която носи напосоки душата му през миналото и бъдещето, накрая започва да разбира мрачния план, превърнал го в пионка на богове и богоподобни магьосници.

Съдържание

Мрачни времена 4,3

Bleak Seasons,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Глен Кук. Мрачни времена: Първа книга за Блестящия камък

Американска, първо издание

Превод: Светлана Комогорова

Редактор: Персида Бочева

ИК „Лира Принт“, София, 2009 г.

ISBN: 954–8610–71–0

История

  1. — Добавяне

Библиоман