Внeзaпнo, пoчти тoлкoвa бързo, кoлкoтo ce бe рoдил, Луцифeр зaпoчнa дa изблeднявa. Нoщтa, кoятo чoвeчecтвoтo нe бe виждaлo в прoдължeниe нa тридeceт пoкoлeния, oтнoвo зaвлaдя нeбeтo. Прoкудeнитe звeзди ce зaвърнaxa. И зa втoри път прeз изминaлитe чeтири милиoнa гoдини мoнoлитът ce прoбуди.

 

 

Автор е на повече от шестдесет книги, които са издадени в тираж над двадесет милиона екземпляра и са преведени на повече от тридесет езика. Между многобройните му награди трябва да споменем наградата „Калинга“ за 1961 г… наградата за научни публикации на Американската академия за развитие на науката „Уестингхауз“, наградата „Брадфорд Уошбърн“ и наградите „Хюго“, „Небюла“ и „Джон У. Кембъл“ — и трите са му връчени за романа „Среща с Рама“.

През 1968 г. той си поделя номинация за „Оскар“ с режисьора Стенли Кубрик за филма „2001: Една одисея в космоса“, а тринадесетсерийният му телевизионен филм „Загадъчният свят на Артър Кларк“ е показан в много страни. Заедно с Уолтър Кронкайт от Си Би Ес той е отразявал полетите на космическия кораб „Аполо“.


Информация

Издание:

Автор: Артър Кларк

Заглавие: 2061: Одисея трета

Преводач: Живко Тодоров

Година на превод: 1993

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: СД „Орфия“

Град на издателя: София

Година на издаване: 1993

Тип: роман

Националност: английска

Печатница: „Образование и наука“ ЕАД

Художник: Джеймс Уорхоула

Коректор: Антоанета Петрова

ISBN: 954-444-025-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6479

История

  1. — Добавяне

Библиоман