Стивън Кинг
Пустош

(Тъмната кула III)

Този роман е за мен като моя Кула, а героите му непрекъснато ме преследват, особено Роланд Стрелецът. Представям ли си що за кула е това и какво ще донесе на героя (разбира се, ако успее да се добере до нея)?

И да, и не. Знам само, че вече седемнайсет години тази тема ме кара отново и отново да хващам перото… Знам още, че в някакво магическо време Роланд ще се приближи до Тъмната кула, тръбейки с рога си… и ако присъствам, вие, мои читатели, първи ще узнаете за това.

Stephen King

Роланд от Гилеад, съпровождан от бившия наркоман Еди, храбрата Сузана, прикована към инвалидната количка, и момчето Джейк, упорито върви към Тъмната кула, присъстваща в неговите мечти и кошмари. Докато следват пътя на Лъча, попадат в град Луд, разрушен по време на жестоката война между обитателите му и Опустошителите — престъпни банди от главорези. Говори се, че по еднорелсовия път още се движи влак, наречен Блейн, и отвежда към Тъмната кула. Пътниците се добират до влака, който е направляван от компютърна система в подземието на Луд. Очаква ги едно от най-големите премеждия — Блейн е обезумял и заплашва да ги убие, ако не измислят гатанка, на която той не може да отговори. С всяка страница напрежението нараства, читателят е въвлечен в драма, която напомня зловещ сън, същевременно е странно позната…

5,6 Пустош
The Waste Lands,


Издание:

Стивън Кинг

Тъмната кула III

Пустош

 

Роман

 

Превод: от англ.: Милко Стоименов, Весела Прошкова, Юлия Чернева

 

Stephen King

The Dark Tower II: The Waste Lands

Copyright © 1991 by Stephen King

Illustrations © 1991 by Ned Dameron

 

© ИК „Плеяда“, 1998

© Милко Стоименов, преводач, 1998

© Весела Прошкова, преводач, 1998

© Юлия Чернева, преводач, 1998

© Димитър Стоянов — Димо, дизайн на корицата, 1998

 

Редактор: Весела Прошкова

Коректор: Лилия Анастасова

 

Издателска къща „Плеяда“, София, 1998

Полипринт, Враца

 

Цена: 5500 лв.