Съдържание

За автора

Зад гърба си 70-годишния дипломиран икономист има издадени 4 стихосбирки — „Заклинания“, „Високо бесило“, „Паша за вълци“ и „Скок от високо“. Фурнаджиев от десетилетия се е преселил в родното си село Габарево. Живее по спартански — пасе кози, прави сирене, бере орехи, посреща приятели от всички краища на България и реди необичайни рими.

Името на Стефан Фурнаджиев е известно на един по-тесен кръг ценители на поезията. Преди всичко заради скромността на поета. На онези, които не познават творбите му, а ще разтворят колебливо неговата нова лирическа сбирка, искам да кажа следното: Вие държите в ръцете си стиховете на една наистина надарена личност.

Този човек е от хората, наричани в ежедневието „бели врани“, той води библейско битие и живее като че ли единствено заради поезията. А че е поет, ще се уверите и сами — без излишен патос, без излишни думи, без поза, без превзетост той споделя съкровените чувства на свободния дух, издигнал се между небето и земята, точно там, където е кръстопътя на балканските ветрове. Стефан Фурнаджиев вижда света посвоему, но във всяка негова строфа се усеща българската сила и характер.


Информация

Издание:

Автор: Стефан Фурнаджиев

Заглавие: Фамилно евангелие

Издание: второ

Издател: Янита — ЯС

Град на издателя: Казанлък

Година на издаване: 2011

Тип: поезия

Националност: българска

Печатница: „Иритапринт“ ООД

Редактор: Николай Стоянов

Художник: Николай Младенов

ISBN: 978-954-343-077-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13825

История

  1. — Добавяне

Библиоман