„Предградията на рая“

Енциклопедически наръчник по оцеляване във федерално[1] резервирана среда — учебно пособие за знаячи и начинаещи и по съвместителство — роман

Книга втора — „Мадоната от кафе «Фиалка»“
Наръчник по оцеляване в Съветска Русия[2]

Как се родиха атомните кошмари? Какво се е случвало в Първа атомна? Имаме ли основание да се страхуваме? Какво въобще става в нещастното ни царство? Кой е първоизточникът на хаоса в живота ни? От кои дупки се промъква злото? Не живеем ли все още в близкото минало? Дали да го забравим завинаги, или да го пазим заедно с последната оцеляла чаша от сватбения си сервиз? Какво е станало или може би какво е останало от нас?

Това са въпроси, на които ще ви отговорят героите в тази книга. Сред тях може да разпознаете някого от съседния вход. Друг пък може да бъде тип, какъвто не сте виждали. Но те всички са истински. И все пак какъв е животът им и не е ли завършил той в някое утро като в оная картина — „Утро стрелецкой казни“? Тогава защо изобщо са живели? А ние, ние защо живеем?

Ако някой търси нещо по-леко, е по-добре да не чете тази книга.

Вместо това може да гледа „Огледала“.


[1] Може да се използва феодално, фронтално, фискално, фрактално или фрустрално. Ама, се тая.

[2] На пръв поглед — безполезни знания. Не се заблуждавайте. Това е само на пръв поглед. За съжаление не можем да помогнем на желаещите с наръчник по оцеляване в царска Русия. Героите там по принцип загиват. Някои все пак оцеляват, но те не са наш типаж.


Издание:

Автор: Кънчо Кънчев

Заглавие: Мадоната от кафе „Фиалка“

Издание: първо

Издател: ИК „Домино“

Град на издателя: Стара Загора

Година на издаване: 2005

Тип: роман

Националност: българска

Печатница: ИК „Жельо Учков“ — Ямбол

Художник: Георги Динев

Коректор: Мария Димитрова

ISBN: 954-651-134-X

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/12006