Читателски коментари (за „12 мита в българската история “ от Божидар Димитров)

  • 1. Васил Георгиев (22 март 2013 в 00:45)

    Господин Ковачев не съм историк, но изказването ви, че никой нищо не е измислил сам на този свят не изглежда сериозно. Това ваше мнение прозвуча като изказване на някой загубеняк, който не е успял да се реализира успешно в кариерата си.Казвам как ми прозвуча иначе не ми пука как сте се реализирали.

    В историята не са единични случаите когато двама или даже трима учени достигат до едно и също откритие самостоятелно.Разбират, че не са единствените чак след като се опитат да патентоват откритието си.

    Това че вие не можете да направите нещо полезно за цялото човечество (като някое изобретение например)не означава че другите не могат.Хора с такова мислене нямат право да дават мнение относно това, кой от къде бил повлиян и как историкът трябвало да бъде неутрален без да взима ничия страна.

    Човек трябва да си следва вътрешните убеждения и да се доверява повече на интуицията си.

    Относно доказателствата за произхода на българите.Трудно може да се каже дали са тюрки или иранци.Възможно е дори да не са нито тюрки нито иранци.Макар да няма никакви доказателства за третото.

    За българския и славянски, че били близки и на мен ми звучи тъпо.Дано да няма сериозни аргументи по този въпрос.Аз лично се чувствам обиден ако някой ми каже ,че съм славянин.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.