Читателски коментари (за „Новите български демони “ от Юрген Рот)

  • 1. назгул (17 февруари 2011 в 21:53), оценка: 6 от 6

    Много тъжна книга за българската действителност.

  • 2. polivacha (9 октомври 2012 в 18:54), оценка: 5 от 6

    Книгата в голямата си част се позовава на догадки и предположения. Цитират се и вестници, които, както знаем, са собственост на една или друга политическа сила, т.е. и тук информацията може да е неточна. Интересно е единственото сигурно нещо — диалогът на автора с бизнесмен от ТИМ. Поради тази причина трябва да се гледа особено критично на твърденията в книгата, които всъщност почти ги няма — прави се опит за представяне на фактология от предположения и догадки. Движещ мотив е „много е вероятно“ и „вероятно е така“, но ясни доказателства липсват. Ясно е, че намирането на доказателства не е лесна работа по тези въпроси, във всеки случай всичко недоказано трябва да буди съмнение.

    Книгата иначе се чете бързо.

    • 3. тимаджия (3 януари 2013 в 10:23)

      Недейте да четете тази книга. Пълна е с „догадки и предположения“. Информацията е неточна и въобще няма нищо вярно в нея. С две думи, немеца си е съчинявам в свободен стил, а нашите момчета от ТИМ са напълно невинни.

  • 4. nikair (5 март 2013 в 10:27)

    Заради смъртта на Пламен ще я прочета.Още една косвена жертва на групировката.

    R.I.P Пламене,поклон пред саможертвата ти.

  • 5. Бесния (7 март 2013 в 22:37)

    Книгата обхваща периода от 2005 г. насам. От тогава изминаха осем години. Като съпоставим описаните истории със ситуациите, които са ни се случвали има доста прилики. Ние не сме хора от парламента — които творим далаверите, а сме просто читатели. Така, че защо да нямаме право да се замислим? А колкото повече мислим, толкова повече нещата съвпадат или пак влиза в сила българската поговорка: Не ти плащам да мислиш….:):) Имаме и друга народна поговорка, отнася се за духовенството: Не ме гледай що правим, а слушай що ти четим… :)

  • 6. Дикензз (4 март 2016 в 13:02)

    И да е истина не е тъжно това. Тъжно е че 50 години сме били пълно слънчево затъмнение! Тъжно е че милиони съдби са били обречени на невъзможността да видят света такъв, какъвто е,да усетят нещо създадено от друга народност, да познават човеци от друга раса,да се възползват от земните блага и т.н. Обричат милиони млади на невъзможност да се развиват на световната арена, даже и в собствената си родина. Нормално е да се роди престъпност ,нали все пак има силни личности които няма да се примирят да изживеят един примитивен живот лишен от развитие. Нима в праисторическите времена ,когато е царувал закона на джунглата хората не са се убивали един друг за плячката. Тъжно е че в този напреднал свят ни е сме духовни инвалиди !!! И Васил Левски и Христо Ботев са били войводи (в днешно време бандити), но само те са имали смелостта да се опълчат на поробителите !!!

    Благодаря за вниманието !!!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.