Читателски коментари (за „От кого сме произлезли “ от Ернст Мулдашев)

  • 1. Пламен Тодоров (21 януари 2012 в 17:38)

    Чел съм почти всички книги на Ернст Мулдашев и ми харесват много.

    Но когато прочетох ’Трагичното послание на древните’ се учудих как може да пише и да си вярва за тайния смисъл на числата.

    Той прави ужасна грешка като си мисли, че древните могат да ни пращат послания чрез разстоянията между древните монументи. Ще спомена поне две причини, че писанията му за това са абсурдни:

    Първо — Той измерва разстоянията между обектите в километри или метри и после обработва числата и прави констатации. Това не може да се приема сериозно, защото метърът и километърът е приет за мерна единица през 18 век. Например, ако измерим същите разстояния в мили или версти например, ще се получат съвсем други числа, и няма да ги има неговите 6-ци или 9-ки.

    Второ — той изписва числата на разстоянията между обектите в десетичната система и после обработва числата и прави констатации. Но ако разстоянията са запишат не в десетичната, а в дванадесетичната или двоичната система, тогава се получават съвсем други цифри и няма да ги има неговите 6-ци или 9-ки.

    Ако има някакво послание от древните, което да е свързано с разстоянията между монументите, то може да се търси само в отношенията на разстоянията, а не в числовият им израз.

    Заключение с едно изречение: отношенията на разстоянията са вечни, а числовия израз на разстоянията може да изглежда по най-различен начин през различните вековете или раси и народи.

    Съжалявам, че Ернст Мулдашев си е загубил времето с писането на тази книга.

    За всички други негови книги го поздравявам.

    [email protected]

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.