Читателски коментари (за „Мостът на птиците “ от Бари Хюгарт)

  • 1. vAmpir (27 февруари 2009 в 10:56), оценка: 6 от 6

    Великолепна книга! Както и другите две от поредицата. Препоръчвам я на всеки, който иска да прочете нещо различно.

    Трябва обаче да кажа, че файлът е пълен със страшно много грешки! Предполагам, че след сканирането е пусната програма за автоматична корекция и тя е направила пълна боза. Има ли възможност да се коригират вече качените произведения?

  • 2. glishev (27 април 2011 в 14:30), оценка: 6 от 6

    Първата книга от тритомната поредица за Господаря Ли и Вол Номер Десет. На български обаче излезе едва след „Осем ловки демона“.

    Младият китайски селянин Лю Ю (як като вол и десети поред син, заради което го наричат Вол Номер Десет) е дошъл в Пекин, за да намери мъдрец, който да се пребори със страшната болест, обхванала повечето деца от селото му. Попада на престарелия, алкохолизиран, склонен към насилие и измами, но безкрайно ерудиран и находчив Ли Као — някогашен първенец на изпитите за висша чиновническа длъжност, имперски министър, управител на провинция, пълководец, а след изпадане в немилост крадец и частен следовател. Двамата преминават през невероятни приключения, в които са намесени нечисти интереси, амбициозни благородници, чудовища, призраци, богове, мотиви от народни приказки и луди учени. Книгата е невероятно забавна, пълна е с нарочни анахронизми, с фин хумор, насилие, отлично познаване на древната китайска култура и щипка сантименталност, които я правят отлично четиво.

  • 3. EllieBBG (25 юли 2012 в 18:23)

    Да се попадне не уникална концепия в днешно време не е лесно. Но и когато е написана дявослки добре, книгата се чете на един дъх.

    Великолепно смесване на въoбражаем и истински Китай. Или поне на мен какъвто ми се иска да е бил Китай преди хиляди години- приказен, вълшебен свят, изпълнен с неочаквани обрати и много колоритни личности.

  • 4. ЛАПИСА (13 март 2015 в 07:57)

    Една невероятна детска приказка за възрастни с елементи на разсъждение и много обрати в сюжета! Чете се с удоволствие!

  • 5. Соня Вал Лютиер (12 август 2019 в 01:00), оценка: 6 от 6

    Невероятна книга! Спечели ме веднага — увлекателна, много забавна и много затрогваща. С толкова истории в историята. Наподобяваща компютърна игра с куестове. Мистериите бяха чудесно завъртяни, дори аз, изпечения стар вълк, не можах да ги разгадая преди края. Приключенията се носеха между приказното и невъзможното. Ще прочета и другите две книги от поредицата, за съжаление тя е трябвало да е от 7 книги. Можем само да си представяме какво губим.

  • 6. morski pras (17 октомври 2019 в 19:57), оценка: 5 от 6

    Някой се бъзика с Китай и всичките му овчи поклонници. Поклон г-н Хюгарт. Докато има критично мислещи като Вас САЩ ще са ВОДЕЩА сила.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.