Читателски коментари (за „Победители “ от Даниел Стийл)

  • 1. [email protected] (11 януари 2020 в 12:38), оценка: 6 от 6

    Както може да се очаква от тази писателка, винаги най-доброто. Както всичко написано от нея и този роман направо се „вмъква“ в душата ти и със здравата си длан я "стиска", докато не прокърви.

    Няма да забравя, когато за пръв път гледах по телевизията Параолимпийските (летни, но не си спомням от коя година) игри. Както винаги те се провеждат непосредствено след обикновените Олимпийски игри. Моето семейство е закърмено със спорта и гледането на игрите е голямо събитие. Не се изпуска нито една дисциплина, давана по телевизията (взимали сме си отпуски). Но Параолимп. игри обърнаха съществуването ми. Толкова устрем, толкова сила, хъс, мъжественост, толкова желание за победа, не бях виждала през живота си.

    И до ден днешен си спомням, някакво азиатско момче, което нямаше никакви крайници, само глава и тяло, как спечели олимпийското злато на плуване гръб (не си спомням и метрите). "Летеше" във водата, като стрела. Такова нещо трябва да се види от всеки човек. Майсторка е Стийл на избиране на теми.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.