Читателски коментари (за „Пешкир с петел “ от Михаил Булгаков)

  • 1. domino1 (20 февруари 2020 в 19:28), оценка: 6 от 6

    „Записките на младия лекар“ станаха любимите ми произведения от Булгаков, за което благодаря на хората, които са ги качили тук. Автобиографичният им характер придава особен емоционален заряд на тези разкази. С тези свои ранни творби Булгаков според мен е най-близо до великите руски класици, като същевременно се отличава от тях с неповторимия си директен изказ. Малко са произведенията в световната литература, описващи по такъв поразяващ начин напрегнатото ежедневие и вътрешните терзания на лекаря, отдаден безкористно на своите пациенти.

    • 2. KrIl (20 февруари 2020 в 23:07), оценка: 6 от 6

      Силно се надявам, че модераторите ще бъдат благосклонни и няма да изтрият коментара ми, защото той няма връзка с произведението. В своя защита ще кажа, че съм поклонник на Булгаков. Поводът да пиша е желанието ми да изкажа почитанията си на domino 1 — един ерудиран, интелигентен и, държа да отбележа, изключително грамотен човек (за жалост, твърде рядко явление вече). Благодаря Ви за удоволствието, domino 1!

      • 3. domino1 (23 февруари 2020 в 14:50), оценка: 6 от 6

        Благодаря Ви за добрите думи, Krll. За мен също е удоволствие да съм част от тази четяща общност. Радвам се, че сме на едно мнение относно творчеството на Булгаков. А ранните му разкази за мен са едно истинско откритие. Препоръчвам и на останалите читатели!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.