Читателски коментари (за „Магьосник “ от Реймънд Фийст)

  • 1. radowolf (16 март 2015 в 09:38)

    Прочетох всичко на Реймънд Фийст като първо преди години прочетох „Кралицата на мрака“ и „Възходът на търговеца принц“ … просто ми попаднаха от някъде и ми харесаха. След това, за да свържа нещата прочетох началото — „Сага за войната на разлома“. Миналата година събрах всичко (без последните 5) в електронен вариант и започнах да ги чета както трябва да са:

    1. „Сага за войната на разлома“, като след първите 2 прочетох следващата

    2. „Сага за Империята“ и след това

    3. „Легенди за войната на разлома“ и се върнах на 3-та и 4-та книга от „Сага за войната на разлома“ — така подредени долу-горе действието в книгите е хронологично. След това продължих с останалите:

    4. „Синовете на Крондор“

    5. „Войната на студенокръвните“

    6. „Крондор“

    7. „Конклав на сенки“

    8. „Войната на Мрачния“ и тук свърших с електронния вариант и се наложи да търся по библиотеките следващите две поредици:

    9. „Войната на демоните“ и

    10. „Войната на хаоса“

    Снощи приключих с последната книга от последната поредица — „Края на магьосника“ и сега ми е едно такова … още обмислям нещата.

    В заключение — имаше и слаби моменти в книгите, където действието ставаше някак лековато, емоционалния заряд не бе толкова голям както в първите 2 книги, но последната е на нивото на първите … в общи линии съм доволен и препоръчам на всеки любител на фентъзито да прочете всичките в горепосочения ред за да схване цялата картина на Мидкемия и другите светове във вселената на Фийст.

    ПП: Подредбата може да видите тук — https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B4_%D0%A4%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.