Читателски коментари (за „Наследникът “ от Любомир Николов)

  • 1. Кал (11 април 2016 в 12:02), оценка: 5 от 6

    Една от най-пъстрите и космополитни родни фантастики, които съм чел. Осеяна с присъствието на западноевропейския феодализъм, индианските вярвания, духа на Близкия изток и дори собствените ни ширини… Всъщност Толкиновият епос е само една свързваща нишка през цялото.

    Избрани любими пасажи сме представили в блога на Човешката библиотека:

    http://choveshkata.net/blog/?p=5115

    А моят отзив продължава в Goodreads: http://www.goodreads.com/review/show/1093552901

  • 2. Борис (2 май 2016 в 14:04)

    Книгата е разхвърляна без някакъв конкретен сюжет, без някаква идея. Касае се за династични неуредици в фантастичен формат в духа ранната фантастика от преди 100 години.

    • 9. Милена (13 август 2016 в 22:55)

      Очакваме продължението :)

  • 3. Любомир Николов-Нарви (20 май 2016 в 18:20)

    Благодаря за критиката. Бихте ли ми посочили за коя ранна фантастика отпреди 100 години става дума?

  • 4. Борис (25 май 2016 в 00:14)

    Говоря за цялата вълна като цяло, която експлоатира подобен формат. Едгар Бъроуз мога да дам за пример. И при Тарзан и при Боговете на Марс протича подобна напрегната атмосфера на очакване и нови изненадващи случки в подобен формат. Заигравката с клишета силна за съжаление.

    Пророчество;

    Пост Апокалиптичен свят, който е отново разделен на царства и кралства с прилежащите им благородници;

    Главните герой са толкова много, че е трудно да се разбере, какво се случа изобщо. Това е нов похват, който уви лично аз не харесвам, защото в старите книги най — често действието се развива от едно лице и няма дълги залитания.

    Както и да е. Нямам намерение да влизам в спор и да критикувам. Благодаря за книгата, ако не съм оценил правилно може би е защото е в една част засега.

  • 5. tiesto (29 юни 2016 в 11:09), оценка: 6 от 6

    Книгата си я закупих, днес след като издателство „Изток-Запад“ я пусна на пазара. Страхотна е и нямам търпение за следващите части. За по-горните коментари, само можа да кажа, че е нужно желание и търпение, за да се вникне в подобни четива.

  • 6. Красина Въткова (17 юли 2016 в 19:04)

    Чудесна книга,не знаех че в България има автор които пише така.Комплименти наистина,кога може да се очаква продължението ,Красина

  • 7. върбан тодоров (20 юли 2016 в 00:24)

    нарви пиши другите части и не се коси от тъй наречените критици….ти и още един българин,живеещ в испания сте гордост за нас .българинът е писател съответно фентъзи дори и тук в читанката го има!съжалявам за пунктуацията но пиша от телефон….дерзай нарви и чакаме новите части които също ще купя!

  • 8. Дани (25 юли 2016 в 14:19)

    Книгата много ми хареса. Четенето и ми достави голямо удоволствие. Чакам продължението с нетърпение.Моите комплименти към автора.

  • 10. Никола (7 септември 2016 в 21:38)

    Страхотно начало, това определено е най-доброто което съм чел от български автор. Може би защото не съм чел много български автори, ама надали :). Не знам дали с тази обширност и това количество герои ще се събере в 3 книги, но както е казал Мечо Пух — колкото повече, толкова повече. И понеже има голяма вероятност автора да прочете моето скромно мнение ще дам и подробностите.

    Какво ми харесва — разбира се това, че е интересно и увлекателно написано. Но също контраста между библейски и технологичен апокалипсис. Оригинални идеи като начина на тераформиране на луната и представянето на сатанизма просто като едната страна на монетата. С нетърпение чакам да видя какво ще е отношението към магията и предусещам нещо също толкова нестандартно.

    Какво не ми харесва — опита за връзка с епоса на Толкин — освен, че е неуспешен е и напълно ненужен. Единственото което може да постигне е да развали цялостното усещане за оригиналност на света, който автора описва. За мен книгата би била по-добра без летящия кораб. И една малка забележка относно цитатите и притчите — когато мъдреца цитира друг мъдрец, това е очаквано, но когато средновековни селяни или войници започнат да цитират мъдреци, това идва леко в повече.

  • 11. proffessore (28 юни 2017 в 15:57), оценка: 6 от 6

    Книгата ми достави истинска наслада, нямам търпение за следващите части. Написана е много увлекателно — като започнеш, и не ти се иска да спираш…

    Колкото до сюжета — на мен ми харесват подобни „разпилени“ повествования с повече от един главен герой. Началото е обещаващо. Искрено се моля и надявам книгите да са доста повече от три.

    Забележки нямам, само благодарности и комплименти към автора. И бих искал да го попитам — кога да очакваме продължението?

  • 12. taira (15 юли 2017 в 14:21), оценка: 6 от 6

    Искам да изразя искрената си благодарност към автора за великолепната книга.

    Надявам се, в скоро време да можем да се насладим и на продължението на тази завладяваща сага.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.