Читателски коментари (за „Курс по творческо писане “ от Йосип Новакович)

  • 1. Суат Джервиз (20 януари 2016 в 01:13)

    Звучи много обещаващо. Опитите ми да си намеря учител от плът и кръв останаха без успех, така че и на такива книги съм доволен. Ако не друго, поне няма как да ми излезе с култовата реплика „Няма време“ (поне да си ми го казват като в песента — Не ме занимавай с глупости).

    • 2. Георги Дечев (20 януари 2016 в 13:46)

      Книгата е хубава, купих си я преди две седмици, но все си мисля, че беседи с живи хора, запознати с материята ще са по — полезни. Потърси в нета „курс по творческо писане“. Скоро в София започва такъв, в уикендите, за по два часа. На мен обаче ми е далече. Успех.

    • 3. atman (22 януари 2016 в 09:50)

      Ако имаш желание — прочети книгата на Богомил Райнов „Този странен занаят“.

      Има я в Читанка.

  • 4. notman (22 януари 2016 в 11:20)

    Хвърли едно око и на тази тогава :) Авторът има черен колан по писане :)

    http://chitanka.info/book/2551-za-pisaneto-memoari-na-zanajata

  • 5. Аленото цвете (31 юли 2018 в 15:07), оценка: 5 от 6

    Книгата е практическо ръководство не само за идеи, но и нагледно помагало за развиване на творческия потенциал. Упражненията са занимателни и изключително полезни за осъзнаване на отделните етапи от творческия процес.

    Тази книга дава възможност на читателя да бъде и писател.

  • 6. nickbaizel (23 ноември 2021 в 17:55)

    В писането, както и във фотографията, практиката е основата. Мисля, че човек сам разбира дали има талант за писане или не. Разбира се, трябва и да се чете. Най-малко, за да разбереш какъв начин на писане ти подхожда. А стилът се изгражда с натрупания опит чрез писане. За себе си съм сигурен, че две неща не са ми присъщи: черногледство ала Мария Ремарк и нечетимо писане ала Томас Ман.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.