Читателски коментари (за „Богат татко, беден татко “ от Робърт Кийосаки)

  • 1. Dreamer (22 октомври 2014 в 14:56)

    Робърт Кийосаки банкрутира след като съдът го осъжда да плати 24 милиона на бизнес партньорите си, които е излъгал …. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2215642/Rich-Dad-Poor-Dad-bankrupt-dad-Best-selling-author-files-corporate-bankruptcy-losing-24m-judgement.html

  • 2. беден татко (27 ноември 2014 в 09:16)

    По-голяма глупост от тази книга едва ли е писана. За разделението между богати и бедни не са виновни бедните, които не умеели да управляват парите си — системата винаги ще бъде на страната на богатите. Ако си представим пирамидата на благоденствието обърната, т.е. малко бедни в основата и много богати на върха, ще видим каква утопия ни се предлага. При такава нереална ситуация, и дете ще ви каже, че парите бързо ще загубят стойността си.

  • 3. Идиалист (25 декември 2015 в 00:32)

    Управлява се всичко което може, ако не можеш да управляваш работиш. Това е ! Да управляваш не е несно и с времето ще става все по трудно. Винаги ще има разделение и удобства за управляващите. Книгата учи за разликата на мисленето в класите. Начина по който да се оправлява, не само парите но ресурсите. А за утопията, тя никога няма да бъде. Във всяка райска градина ще има по една Ева и една змия. Това е невъзможна мечта. А за парите, там ти е грешката в мисленето, не всичко е до пари.

  • 4. Фракс (25 декември 2015 в 18:03)

    Когато прочетох книгата на Робърт Кийосаки, кой знае защо се сетих за „Пътеводителя…“ :) И по-точно за един абзац от началото на четвърта част:

    -----------------------

    — Предлагам много специални услуги за богати хора. — каза момичето.

    — О, така ли? — попита Форд заинтригувано, но внимателно. — И какви са те?

    — Казвам им, че е чудесно да си богат.

    Форд спря и се втренчи в тъмния вход.

    — Ти какво? — попита той.

    Момичето се засмя и пристъпи малко извън сянката. Беше висока и имаше този израз на овладяна срамежливост, с който всеки би се гордял, ако можеше да го повтори.

    — Това е коронният ми номер — каза тя. — Имам магистърска степен по социална икономика и мога да бъда много убедителна. На хората им харесва. Особено в този град.

    -----------------------

    Навсякъде има хора, които със заобикаляне на закона, използване на пропуски в него или откровено незаконни методи са успели да си присвоят значителна част от труда на останалите. И те са много щастливи, когато някой убедително доказва как в постъпките им няма нищо лошо, неморално и отвратително. Напротив — това е висша добродетел, в която трябва да възпитаваме и децата си, да за ги превърнем в същите паразити. Но — уви — за всяка свиня идва Коледа… ;)

  • 5. Мичио Каку (8 март 2016 в 09:49)

    Тази боза защо е в категория научнопопулярни книги? Наравно с ДНК на Уотсън и Бери, Тайната на живота на Атънбъро, Космос, а и другите книги на Сейгън, Кратка история на времето на Хокинг… За такива книги като „Богат татко, беден татко“ трябва да има категория „Световни глупости“.

    • 8. gzagorov (24 ноември 2018 в 09:36)

      Защото „ДНК на Уотсън и Бери, Тайната на живота на Атънбъро, Космос, а и другите книги на Сейгън, Кратка история на времето на Хокинг“ са много хубави и интересни, аз лично съм завършил и понастоящем работя в сферата на биотехнологиите и науката не ми е съвсем чужда, но тези произведения няма да ти помогнат много, когато става дума за икономика, пари и социално положение.

  • 6. Ддб (5 май 2017 в 00:47)

    Защо не си признаете че ви мързи да започнете да мислите

    • 7. notman (5 май 2017 в 01:53)

      Може да ги мързи да си признаят.

    • 9. Канас (29 ноември 2018 в 02:46)

      Понеже в България все още е ерес дори да се намекне, че някой освен „Партията“ носи отговорност за личностното благополучие на индивида. Идеологията: „можещите са лоши, а пролетариатът е онеправдания герой“ просто е прекалено удобна.

      • 10. deaf (29 ноември 2018 в 13:28)

        Прочетохте ли последният абзац от коментар №4 на Фракс?

  • 11. beckovn (12 март 2020 в 17:38)

    Книжката е интересна и завладяваща. Хубава история са описали Робърт и Шарън, но ми се струва, че има и малко алабализми (измислици) с цел повече продажби. Според мен не е лошо тази книга да бъде четена, още повече че я има безплатно тук (за което благодаря много на хората зад читанката), но не бързайте да приемате всичко написано за чиста монета :)

  • 12. алеь182819п7264 (25 юни 2023 в 22:01)

    Книгата е страхотна


  • Детска приказка за капитализма.

    Подходяща за всяка възраст, но идеална най-вече за юношите.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.