• 1. emko8 (27 август 2018 в 18:32)

    Уважавам мнението ти и правото да харесваш, каквото си харесваш, и да не харесваш в случая тази книга. Прекрасно е, че хората имат различни вкусове — иначе би било пълна скука. Но позволи ми да отбележа нещо. Само не го приемай като забележка или препоръка, просто споделям мнението си.

    Когато поставяш оценка „1“ на някакво произведение е очаквано да предизвикаш гнева на читателите, които намират въпросното произведение за доста стойностно. Защото оценка „1“ означава пълен боклук. А когато въпросното произведение, което си оценил като боклук, е издадено в многохиляден тираж и е създадено от добили международна известност автори, признати и от литературната критика, то това произведение не може да бъде наречено пълен боклук по чисто обективни критерии. Разбирам, че в случая оценката „1“ е твоята субективна оценка, която си в пълното си право да поставиш. Но все пак би било много хубаво, ако можеш да я обосновеш с някакви несубективни критерии, така че тя да има смисъл и за останалите читатели тук. „Не ми допада, край — 1!“ не е реален аргумент. Имай предвид, че много хора тук (включително аз до известна степен) се влияят от оценката при избора си на четиво и разчитат тя да бъде максимално обективна.

    Та поради тази причина единствените оценки, които аз поставям, са шестици, с които се стремя да компенсирам по моему несправедливо дадени единици. В действителност много малко от тях са истински шестици, ако се ръководя от субективната си оценка. А когато някоя книга не ми допадне, не праскам единица, а пиша коментар, в който споделям какво не ми е харесало, като се опитвам да обоснова мнението си. Но както и да е, на добър час и благодаря за препоръката на книга!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.