• 1. един читател (20 август 2018 в 20:18)

    Напълно съм съгласен с горното мнение. Колега, ти направо трябва да почерпиш! Разминал си се на косъм. Един френд прочете три книги на братя Стругацки и последствията бяха ужасни. Мозъкът му започна да се набръчква! Вече не го пускат в никоя чалготека, щото не е ФЙЕШЪН!

    Пък един друг получи мейл с някакъв нов вид спам. Чух, че лично злият Путин наредил на руските хакери да спамят така, за да разлагат моралните устои на Запада. Заглавието на писмото уж съвсем нормално — „кво си прайш бе копеле ти еба майкята“. А вътре — „Записки от подземието“ на Достоевски! УжасТ!!! Докато се усети, пичът запчнал да чете. И не станал от компютъра, докато не стигнал до края на книгата. После беше пълна развалина, за нищо не ставаше… Разви трайна зависимост към въпросния автор и към четенето по принцип. Взе да използва неразбираеми думички с повече от две срички. Престана да гълта амфети и да пуши трева всяка вечер. Последно като го видях ми се доплака — седнал на една пейка в парка с отнесен поглед и чете „Братя Карамазови“!

    Аз затова нв ползвам телефон и компютър, без предварително да съм сложил Google Glass. А тяхната последна версия има вграден антивирус KMHE (Keep My Head Empty). Засече ли пред погледа на собственика текст на братя Стругацки, Волтер, Камю, Сартр, Достоевски, Херман Хесе или някой друг от списъка с опасни автори, чието четене предизвиква поява на гънки по огледално гладката повърхност на мозъка, антивирусът мигновенно затъмнява до чисто черно стъклата на очилата и така предпазва собственика им от тежки психически травми.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.