Читателски коментари (за „Лявата ръка на Бога “ от Пол Хофман)

  • 1. ara11 (17 юли 2020 в 03:27)

    Не мога да се начудя как е възможно някой да плюе тоя роман. Не ми беше известен досега, попаднах на автора по друга причина и проверих дали го има в Читанка. Прочетох книгата заради коментара на ’Фраксс’. И изпитвам недоумение към коментарите на ’Iva Iv.’ и ’ван’. Чак се регистрирах, за да мога да си кажа и аз мнението. А то е:

    Книгата е — кратко и ясно — качествена. Добре измислена, добре написана. И толкова ИСТИНСКА. Светът е ТОЧНО толкова гаден, хората се оставят (или самооставят) да бъдат ТОЧНО толкова тъпи, злобни и алчни, властимащите (от всякакъв порядък) са ТОЧНО толкова жестоки, самодоволни и арогантни. Е, има изключения, естествено, обаче нали знаем — изключенията са просто да подчертаят правилото. Ако някой все още не е схванал, че светът е мръсен и жесток, моля го/я да се събуди. Понеже, ако продължаваме да спим, светът няма и да се промени.

    Та, за книгата. Много качествена и много истинска. Обещаваща история, още днес ще започна следващата част.

    Толкова ЕЛЕГАНТНО се поднасят мъдростите в нея, че чак ми се иска да я прочета в оригинал, та да съм 100% свидетел как са се сработили този конкретно добър автор и този конкретно добър преводач.

    :)) Дотолкова логично и издълбоко авторът говори за порядките и обществените закони, в света на книгата, че сякаш поне 2 живота е бил висш резидент някъде и/или съветник на някоя висока политическа фигура. Страхотно ме респектират хора, които едновременно знаят какво да кажат (а не само повтарят чутото) и го казват по елегантен начин.

    Има една мисъл, за която тази книга ми напомня, на много места: „Ако боговете са особено благосклонни към някого, те му дават истински приятели.“ За жалост, не си спомням чии думи са това и не ги намирам в нета. Но фактът си е факт. Светът е мръсно място, хората не са се затичали да го изчистят; дори Любовта не винаги успавя да се пребори с него… но ако има Приятелство, май все още има надежда.

    ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ КНИГАТА

    и ми се иска повече хора да се огледат наоколо. В световен мащаб.

    Всичко най.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.