Читателски коментари (за „Последният довод на кралете “ от Джо Абъркромби)

  • 1. тцЪ (20 януари 2014 в 18:41)

    Чудовищно добър автор :)

  • 2. бай Добри (22 януари 2014 в 14:27)

    Хиляди благодарности към дейв първите 2 части бяха великолепни надявам се тази да е още по добра забравете за песен за огън и лед която беше чудовищно разтегната тази трилогия е в пъти по добра.

  • 3. The God Of Tears (22 януари 2014 в 17:26)

    Със сигурност Абъркромби е по-добър от Мартин, колкото и да харесвам последния. Трилогията „Първият закон“ е страхотна, а „Герои“ засега е най-доброто нещо от „новата вълна“ в жанра.

    • 7. тцЪ (23 декември 2014 в 20:01)

      Съгласявам се напълно.

      Мислех си, че „Първият закон“ е най-доброто фентъзи, излизало след първите три книги от „Песен за огън и лед“, до момента, в който не прочетох „Герои“ :)

  • 4. hellhand (23 януари 2014 в 22:54), оценка: 5 от 6

    Ехе супер от кога чакам да се появи.Благодарности за книгата:) и аз мисля че е много добър автора.А не като някои,които започват да пишат безкрайни поредици,без да знаят дали ще ги завършат и само си разтягат локуми.

  • 5. Кирето (9 февруари 2014 в 01:47)

    Добра е поредицата…..и мноооооого отворен финал…:)

  • 6. тун/тран (11 юли 2014 в 17:04)

    Добре замислена и обработена идея. Оригинална поредица, която си струва да се прочете. Много интересни и особени по свой начин герои. Има някой минуси или поувличания на автора в ненужности като любовния момент между Логън Деветопръстия и Феро, но иначе поредицата е добра.

  • 8. bettym (14 ноември 2016 в 15:50), оценка: 6 от 6

    Много добра поредица!

    Според мен е по-добра от „Песен за огън и лед“.

    Ще продължавам да следя какво излиза от този автор.

  • 9. Пеков (5 април 2020 в 22:37), оценка: 5 от 6

    С този цитат мога да обобщя цялата идея на книгата: „Да, Феро. Властта дава право на всичко. Това е моят първи закон и моят последен. Това е единственият закон, който признавам.“ Мога да добавя още, че в един пародийно — епичен стил се показва нагледно на читателя, че властта привидно е привилегия изключително само на идиоти, но реално принадлежи единствено на изроди. Който не е идиот или изруд не представлява интерес за значим персонаж в тази трилогия. Колкото за самите персонажи, те имат само и единствено псевдо развитие през трите книги, тоест няма реално развитие при нито един от тях, те приключват трилогията точно такива каквито са я и започнали. Това е трагично може би за самите персонажи, да не могат да надградят нищо в описанието си, от всичките изживяни перипетии, но за самата трилогия е донякъде плоско и плитко.

    От друга страна страшно много се забавлявах и се смях при четенето. Този автор е „Тъмната половина“ на Тери Пратчет. Приятна изненада си е главният герой да е изгърбен сакатлък садист с избити зъби и без пръсти на краката. Баш боеца на сагата да трепе всички наред и свои и чужди в разгара на битките и после да се прави на неразбран какви ги е вършил. Магьосника да плешив патологичен лъжец. Най готината мацка в книгата е абортирала алкохоличка. Смях се с сълзи на нелепата романтика в книгите : хъхъхъ и ссс сссс на Логън и Феро, или как бъдещия крал Джисал, романтично влюбен, оправя на масата на задна пияната си възлюбена, върхът бе да прочета как същата масажира разкъсаното бедро на Глокта, докато той се е посрал в леглото си.

    Забавна книга, с готини моменти, но няма особена дълбочина в повествованието.

    • 10. Zato1 (9 април 2020 в 13:06)

      Петков — Като цяло коментарът ти е доста точен. Само мога да добавя че изчетох следващите 3, сборник с разкази за света (доста допълва някои персонажи), плюс първата книга от 3тата трилогия на английски. Всички те са хронологически свързани, макар и с различни главни герои. Развитие на персонажите има (на някои от тях) в следващите книги. Джизал е интересен персонаж като Крал, а и други от персонажите преживяват метаморфоза. Ако наистина ти е харесало това — само казвам че има „още от същото“ в другите книги от поредицата.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.