Читателски коментари (за „Задочни репортажи за България “ от Георги Марков)

  • 1. @@@ (10 септември 2013 в 17:11)

    Всеки гледа нещата през своята призма. Не може да се иска от хора с различни съдби да имат еднакво отношение към режима.

    Според мен ГМ малко прекалява с броя на думите, т.е. казва 10 пъти с по 100 думи нещо, което може да се каже веднъж с 20. Преекспонира някои недостатъци, но това е нормално, предвид че в Англия задачата му е била да плюе комунистите.

    Дори майка ми, която е 37-набор, въпреки отявления си антикомунизъм, казва че е имала чудесна младост, въпреки беднотията и недоимъка.Говорим за същото време, в което ГМ не вижда дори един светъл лъч по време на следването си.

    Това дали Марков е бил член на БКП, няма значение — както се вижда, ползвал е облагите на властта и то не само година-две. Впоследствие като емигрант не е мил чинии, защото по онова време политическите бежанци ги третираха съвсем другояче зад Желязната завеса.

    Мисля донякъде като Златко, но не съм толкова крайна. Каквото и да си говорим, в Англия и САЩ са репресирали хората, но не чак до физическо унищожение.

    Лека му пръст на човека, все пак в Репортажите истините са много повече от преувеличенията.След няколко дни ще затворят следствието и дотам…

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.