Читателски коментари (за „Семейство Тибо “ от Роже Мартен дю Гар)

  • 1. Asi (4 януари 2015 в 22:43), оценка: 5 от 6

    Изненадах се, болно ми стана, че роман като „Семейство Тибо“ може да е оценен с единица. Авторът е Нобелов лауреат за литература, за Бога! Ако това не е вашият жанр, моля Ви, спестете оценките! Аз не оценявам жанрове, които не ми допадат, или да демонстрирам пренебрежение към любителите им. Четох книгата преди много години, мисля че в гимназията я изучавахме. Сега дадох оценката си, за да компенсирам обидната единица. Поне в този сайт на единомисленици — хора четящи, обичащи книгите, да сме по-позитивни и добронамерени! Моля…

    • 3. Родион (7 април 2024 в 15:31)

      До Asi,

      Изобщо не сте прав(а). Това, че хората са дали единица, не значи, че се недобронамерени, нито че не обичат да четат. Това, че авторът е Нобелов лауреат, не значи нищо. Жан-Пол Сартр например е отказал своята Нобелова награда. Защо хората, които не са харесали романа, да си спестят оценките? Като не им е харесал, е по-добре да кажат, за да може хората, които ще четат романа, да знаят, че има хора, на които той не е харесал.

  • 2. Сак (25 декември 2016 в 18:04)

    Наистина, много интересно каква ли е причината да бъде дадена оценка „1“, при това два пъти. Къде-къде по-посредствени произведения са оценени по-високо, единица рядко се дава за каквото и да било. Според мен дадена творба трябва да е безнадеждно лоша, за да й се даде най-ниската възможна оценка, а, въпреки че не съм я чел, сагата „Семейство Тибо“ според мен е далеч от такава. Може би заради някакъв хомосексуален момент, присъстващ в историята. Но дори и да е това, подобно отсъждане е крайно. Странно наистина.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.