Читателски коментари (за „Ледоразбивачът “ от Виктор Суворов)

  • 1. zearendil (17 март 2013 в 01:18)

    Ама верно ли е роман това?!

  • 2. rhiad (6 юни 2013 в 12:53), оценка: 5 от 6

    Мдааа, като се замислим, че сме живели в този строй и все още има хора, които не могат да се пробудят от тази измама. Добра книга, която със сигурност ще бъде тотално оплюта в България от червените ребята…

  • 3. Атанас Русев (29 юни 2013 в 21:30)

    Автора е интелектуален великан.Цялостното му творчество/не само"Ледоразбивачът"/ще бъде ценено и след векове, защото е панорама на съветското общество, нещо като „Война и мир“ за войната през 1812 година.Завиждам на хората,които са имали възможност да контактуват с него.

  • 4. НИКОЛОВ (2 юли 2013 в 16:19)

    Чел съм всички книги на Виктор Суворов. Изключително интелигентен и ерудиран човек. Работил е в ГРУ,а там случайни хора няма. Има много документални книги, които лично на мен преобърнаха представите за втората световна война, Сталин, нашите партийни лидери също. Всички факти представя много аргументирано и по много интересен начин. Тънкият му хумор е уникален, а романите му ги чета и препрочитам на един дъх. Да е жив и здрав и пише още книги.

  • 5. Нали (12 май 2015 в 20:43)

    Суворов пише:

    " Не е ли време да се замислим върху едно странно обстоятелство? Преди войната Сталин унищожава гениални пълководци, а я приключва с несъкрушима армия и цяла плеяда не по-малко изтъкнати генерали и маршали… А Хитлер не обезглавява армията си, но приключва войната с разгромена държава и разбита и безглава армия. Защо тогава всички се присмиват на кадровата политика на Сталин, а никой не се смее на кадровата политика на Хитлер? Нали трагедията на германската армия е факт? И тази трагедия се корени в това, че Хитлер не се е готвил за войната, че не е разстрелвал генералите си със стотици преди нея — и затова я губи и трябва да се застреля сам… Марксистите и хитлеристите ни научиха да се смеем над самите себе си." — Не знаех че с мислене се пише история? Горкият Хитлер, той не е избил всичко ляво още от 1933г., и работническо.. И що си е мълчал горкият, още по време на войната да беше казал истината — че има доказателства че Сталин ще го нападне, и щяха да го разберат. Хитлер: „Няма да защитавам интереса на народа чрез държавата, а ще помагам на частният капитал“ http://www.dokumentalni.com/?p=3139 „Фашизъм ООД“ е най-новият документален филм от авторите на „Дългокрация“ и „Катастройка“, в който те разследват възхода на неофашизма в Европа, и ролята на икономическият елит за него. Втората световна война и причините за раждането на фашистките движения по онова време. Откриваме, че причините са същите и днес: неусмиримите апетити на европейските индустриалци и банкери. Филмът ни напомня как се установяват фашизмът в Италия и нацизмът в Германия с помощта на европейските капиталисти — нещо, което не можем да открием в учебниците по история. Показва как вчерашният, както и днешният фашизъм, не са нищо повече от инструмент в ръцете на един малък кръг от хора, атакуващи работническата класа и нейните права в името на печалбата. Основната цел на вчерашните и днешните фашисти, е да постигнат хрисима работна ръка, нископлатена, без права и без синдикати. На 18 юли 1942 г. в трудния момент на борбата на съветско-германския фронт, когато немскофашистките пълчища се втурнаха към Сталинград, съветското правителство получи послание от Чърчил, в което се съобщаваше за отказа на английското правителство да продължи снабдяването на Съветския съюз с военни материали по северния път от северните пристанища на СССР (Мурманск и Архангелск).

    През септември 1942 г. американските военни ръководители преустановиха доставките на Съветския съюз по „заем-наем“ и всички кораби, идващи в съветските пристанища, изпратиха в района на Средиземно море. На 7 октомври 200 американски самолета, предназначени за Съветския съюз, бяха прехвърлени за участие в операцията „Торч“. Тези допълнителни затруднения за Съветския съюз бяха създадени в самия разгар на Сталинградската битка, когато съветската армия, снабдявана със собствено оръжие, водеше тежка борба сама срещу основните сили на хитлеристката военна машина. http://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_Due Политическото звено на хищническата класа е масонството, военното им звено е фашизмът. Фашистите само за пред народът правят уж закон срещу масонството.

  • 6. Лъчо (29 август 2015 в 09:35)

    Аз да питам. САЩ, Англия и Франция, целият демократичен и некомунистически запад, не е ли знаел за това, че Сталин бил искал да напада Германия? Защо те помогнаха на вероломния комунизъм да превземе половин Европа, и по линия на ленд-лиза му доставяха ресурси, като по този начин не само осуетиха справедливата (профилактично отечествена) война, водена от Германия, ами дадоха на комунизма източноевропейските държави?

    Суворов твърди, че Хитлер бил де факто спонсориран с технически ресурс от СССР. Ама тя икономиката на комунистическа сталинова Русия била много мощна, бе. И ние не сме знаели явно до сега, че комунистическия икономически модел е толкова успешен.

    Другото, дето не ми е ясно, е как така Русия да е виновна за подпалването на Втората световна, при положение, че тя е заложена още с Версайския мирен договор, който не е писан от Русия, нито пък от Германия, а е писан от САЩ и Англия, където е било бъкано от интернационални евреи, до такава степен, че някакъв френски вестник написал за американската делегация „кошер делегация“?

    И сега на базата на някакви секретни документи, дето привилегирования Суворов бил само имал достъп, на нас ни казват, някакви факти. А каква е гаранцията, че утре, някой друг Суворов няма да ни извади други факти, до които отново само той има достъп и с които да ни докаже обратното на това, което казва Суворов?

    • 7. О Неграмотност (4 септември 2015 в 14:09)

      За конференцията в Техеран не си ли чувал? Там Сталин е достатъчно ясен.

    • 8. Георги (16 октомври 2015 в 01:11)

      Аз да отговоря на Лъчо. Вземи да прочетеш том първи от мемоарите на Чърчил. Там има много документирани предпоставки за войната. Например Чърчил се чуди защо Америка през 33-35г залива Хитлеровата партия с огромни невъзвръщаеми кредити. И какво сега -Америка е виновна за войната? Причините за такъв тотален апокалипсис винаги са комплексни. Суворов описва една гледна точка. Съпоставката на максимален брой гледни точки дава максимално точен образ. Не прегръщай теорията на конспирацията на 100%. Властта на квалифицирано малцинство винаги води до единовластието на един човек….вярвате ли че има такъв свръхчовек? Ми тогава защо не вярвате в бог?

      Отплеснах се…мисълта ми беше за Суворов. Бъдете благодарни на човека, подарил Ви една гледна точка. Без значение дали я приемате.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.