Читателски коментари (за „Отмъщението на Монца “ от Джо Абъркромби)

  • 1. Жоро (26 юли 2016 в 17:34)

    Колем Уест за мен се оказа един голям тъпанар. От самото начало трябавше да върне войските и да направи преврат или да остави противника да нахлуе, за да почнат да се вслушват в съветитете, ясно беше че самата система е гнила и твърде много хора подценяваха противника.

    Глокта, витари, Коска за мен са хора с принципи — Глокта може да е садистичен, но е кавалер. пусна Айдър два пъти, остави Витари на няколко пъти да се измъкне, Коска се отказа да пие, за да се разправи с атентатора си, Витари прави всичко за децата си…..това са хора с принципи. Монца избива половината свят заради своето отмъщение, включително и хората които помагаха пострадаха. Поне да имаше полза — а какво се оказа, че брат й е заслужавал участта си. Освен това страната бе много по-добре при Орсо, отколокото при Монца, която я заля с реки от Кръв. И за какво? — за да се превърне в една пешка на Шенкт! дори нямаше смелостта да си признае греховете, а ги приписа на друг. а идеята че след като опропасти живота на Тръпката с пускането затвора ще са квит е смешна. Щяха да са квит, ако му беше спасила живота от някой който иска да го убие или ако се бе самоубила.

    Марк Лорънс само като отгърнах две страници на книгата, в книжарницата и се отказах да го чета — чел съм Питър Брет, Джорд Мартин, Абъркромби и дори Клайв Бракър, но толкова бруталност вече ми дойде нанагорно, а се има за дебелокож. в света трябав да съществува някакви елементарни принципи — не можеш да изнасилваш и убиваш и после да спиш спокойно, сякаш нищо не е станало.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.