Читателски коментари (за „Наричаха ме Желязната ръка “ от Цончо Родев)

  • 1. Ю. Йоргов (9 октомври 2012 в 10:50)

    Страхотен исторически и приключенски роман. Както и останалите от поредицата за майсторите на меча.

  • 2. Tuatha (27 октомври 2012 в 22:23), оценка: 6 от 6

    Книгата е великолепна! В нея ще срещнете познати исторически събития, малко чиста и неподправена любов и доста народопсихология, на която сме свидетели и днес. Това е разказ в първо лице от реално съществуващ човек- византиец по произход, но този разказ е най-вече гъдел по самочувствието на българина. Горещо я препоръчвам на всички, защото със сигурност ще се хареса!

  • 3. latinkadimitrova (8 септември 2013 в 19:38), оценка: 6 от 6

    с такива книги човек се гордее че е българин

  • 4. Александра (16 септември 2013 в 15:38)

    Изключително интересен и увлекателен роман. Научих доста, неизвестни за мен, исторически факти, пренесох се с лекота в онова време и да, наистина Цар Ивайло и верните му помощници ме накара да се гордея, че съм българка.

    Четейки, неволно аз направих паралел с настоящата ситуация в страната ни —

    лошите и незачитащи народа си управници, охолството, в което живеят болярите и в същото време, непосилните данъци към обикновените хора… Няма ли да се намери и днес способен човек от народа, когото го е грижа не за личното, а за всеобщото благо?

  • 5. chetemise68 (29 декември 2019 в 01:39)

    Децата в училище трабва да изучават задължително Димитър Талев, Вера Мутафчиева и Цончо Родев. Така ще опознаят и заобичат българската история. Тази книга, освен, че е изключително интересна, пресъздава по много достъпен начин епохата около царуването на Ивайло.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.