Читателски коментари (за „Безпътният автобус “ от Джон Стайнбек)

  • 1. boyan_h (23 май 2011 в 17:03), оценка: 6 от 6

    След „На изток от рая“ това е второто произведение, което прочетох на Стайнбек. Очевидно обаче ще изчета де що има пуснато от него тук. Толкова богата палитра от персонажи и характери описани толкова задълбочено и правдиво съм срещал само при руските класици. Всичко се чете на един дъх и е толкова потресаващо истинско. Със сигурност всеки един читател ще намери себе си сред някои от героите или ще иска да прилича на поне един от тях.

    • 2. мит (9 август 2011 в 00:14)

      Както всичко друго от Стайнбек,много земно.При автори като него,Селинджър,Фиджералд имаш непрекъснато чувството,че описаното може да ти се случи и на теб.Обичам да чета необикновенно описани обикновенни съдби.Тази нишка откривам и при Кинг, ужасите и свръхестественото при него са само фон.Четете Стайнбек.

  • 3. to5ov (29 юни 2013 в 02:56), оценка: 6 от 6

    Много по интересен като психолог отколкото като литератор! И все пак това му е най-литературното произведение от всички.

    Моля ви, не го сравнявайте с Руските класици, няма нищо общо с тях.

    Тук по конкретно почти всички образи са непълни и повърхностни, а този на курвата е чист провал.

    И все пак си го обичам, просто защото е Стайнбек и дава много неподправена информация за времето, в което е живял!

  • 4. wasia (2 април 2015 в 16:24)

    Прочетах го на един дъх. Определено Стайнбек ми харесва — езикът му, описанията на природата, на персонажите, на постъпките, на психологията , …. всичко. Просто и увлекателно. Като всичко съвършено.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.