• 1. марти (17 юли 2007 в 21:20)

    добре започва ама защо не свършва?!?

    • 37. Anaela2004 (4 август 2016 в 15:45), оценка: 6 от 6

      Още от заглавието трябва да е ясно на всеки — …(откъс) — очевидно е че има продължение :)

  • 2. sadjoker (18 август 2007 в 21:24)

    Много добре! С нетърпение очаквам продължението!

    • 3. Ellendary (22 август 2007 в 19:49), оценка: 6 от 6

      Чудесно!Бих искала да прочета и останалото.

  • 4. ива (23 август 2007 в 11:13)

    Много ми харесва супер е обаюе май е крайно време и за продъжението!

  • 5. fallon_fallon (24 септември 2007 в 10:59)

    Не е лошо. Има някои неща, които не стоят съвсем на място, но като цяло е хубава история и доста се забавлявах. Само се чудя кога ще се появи и продължението?

  • 6. Ellendary (18 декември 2007 в 12:32), оценка: 6 от 6

    Май няма да дочакаме продължение.

  • 7. Константин Костадинов (9 януари 2008 в 01:07)

    Историята е хубава, само че някои неща не са използвани много уместно, но си я бива. Няма ли да има продължение?

  • 8. Стоян Барабан (31 януари 2008 в 17:05)

    Къде е магията?

  • 9. Радина (28 март 2008 в 11:45)

    Нqма ли да има продалйение?

  • 10. Мария (7 април 2008 в 13:31)

    От лятото 2007 чакаме продължение.Няма ли да има такова?Чете ли ги някой тия коментари?Книгата е много интересна.

    • 11. Ивайло Иванов (21 юли 2008 в 16:17)

      Мда-а-а-а-а-м…

      Историята си има и продължение, и кулминация, и финал, но за съжаление имам някои провлеми със запазената търговска марка „Хари Потър“. Ще почакам още и ако не успея да се оправя с нея, като нищо може да се ядосам и да пусна всичко в мрежата. Пък ако щат да ме съдят! :/

  • 12. SecondShoe (22 юли 2008 в 16:31)

    Няма как да те съдят ако пуснеш историята в мрежата, безплатно. Има стотици фенфикшъни, които се разпространяват свободно и легално.

    • 32. iglika1 (18 ноември 2014 в 10:06), оценка: 6 от 6

      Прекрасна книга, но свършва в нищото. Очакваме още.

  • 13. лусинка (1 август 2010 в 23:33)

    о, много готино почва. ще го видим ли до край? обожавам хари потър и се радвам, че има такова… хм… продължение :)

  • 14. Лил (6 април 2011 в 17:20)

    Няма да има. Колегата очевидно се опитва да го издаде, но нещо се е закучило с авторските права. Сигурно Роулинг иска много кинти или изобщо не ще да ги дава. Тъй че сега сме на неговата милост — дали ще реши че като няма да паднат кинти, поне ще ни го пусне да се радваме, или без кинти и ние ще да мрем в кофите.

    П.С. Айде де, Ивайло, не ни дръж в напрежение — фенове сме ти и искаме да дочетем.

  • 15. ГП (15 април 2011 в 15:18)

    Има някои разминавания с другите истории и противоречия в самата книга, но си заслужава вниманието.

    Жалко, че го няма продължението…

  • 16. Ellendary (30 юни 2011 в 12:39), оценка: 6 от 6

    Жалко, че е недовършено!

  • 17. napster (21 август 2011 в 20:49), оценка: 5 от 6

    Искаме още!!!

  • 18. Мариана (25 август 2011 в 13:32)

    Според мен книгата няма да се усне на пазара , защото са купирани неща от истинските книги на хари потър …. Обърнете внимание на ’’всички права запазени’’ на истинската поредица . Не вярзам да има продължение също ….

    Общо заето книгата е интересна но не може да се мери с истинския Хари Потър !

  • 19. Ивайло Иванов (1 октомври 2011 в 22:56)

    Романът е завършен отдавна, но нямам право да пускам цялото произведение. :/

    И не можело да наричам героите нито с имената от книгите на Джоан Роулинг, нито даже с подобни имена. Това последното „подобни“ не ми го разясниха, но героят не можел да се казва дори Гари Потър, Лари Котър или Бари Хотър…

    Ще помисля още малко какво да го правя и дали да не го пусна апокрифно :)))

    • 21. Фен на Хари Потър (15 декември 2011 в 13:44)

      Естествено, че няма да Ви позволят! Това е безкрайно нахално, да плагиатствате на гърба на Дж. Роулинг! Да не говорим, че нямате никакво право на това!!!

      Измислете някаква история сам и тогава имайте смелостта да публикувате!

      Нямам думи просто!

      • 33. Боби (10 февруари 2015 в 19:34)

        Според мен произведението е супер и какво толкова като не е измислено от него! Историята е измислена от него, просто героите и някои места са същите!!

  • 20. haripetrov (1 октомври 2011 в 23:01)

    Смятам че много читатели на библиотеката биха се радвали да публикуваш тук целия текст. Принципно той може да замени настоящия текст.

    Предлагам ти да пишеш до екипа („Връзка с екипа“).

  • 22. ядосана почитателка на Роулинг (16 декември 2011 в 09:47)

    аз съм огромен фен на поредицата, и мисля, че подобни продължения са кощунство! Към автора — като искате да станете писател защо не си измислите свои герои, а паразитирате върху чужда разработена фантастична вселена и персонажи?! Знам, че имаше вече написано подобно „продължение“, мисля в Китай, и осъдиха създателя му; адмирирам това.

    Фен-фикшъна е едно, но да се създаде „професионално“ произведение, с цел печалба не е наглост, а супернаглост! Иначе не вярвам да има проблем да се публикува без претенции в мрежата.

  • 23. Ивайло Иванов (13 март 2012 в 21:17)

    Сигурно разочарованите фенки на Джоан Роулинг ще станат още по-разочаровани от това, че известните — но не продължения, а по скоро разклонения — на историята за Хари Потър са не едно, а три. В Китай не осъдиха автора, а разпространителя. Но не да лежи в затвора или да плаща някакви санкции — а просто да спре да продава.

    А пък в Русия и в Канада не са осъдили никого.

    … и сигурно още повече ще бъдат разочаровани тези фенки, ако разберат, че самият Хари Потър е изплагиатстван. Героят се казва Лари Потър и американската писателка Нанси Катлийн Стоуфър публикува книгите си за него още от 1984 г. — много преди да се появи първата книга на Роулинг.

    Работата ми по Хари Потър всъщност е експеримент. Не от най-успешните, но в никакъв случай — неудачен.

    И с творби на други писатели съм експериментирал. Даже в този сайт има една такава — упражнение по Итало Калвино. Не, че очаквам фенките на Роулинг да са чували за него, де…

    Извинявам се, но тъй като тъкмо днес прочетох Вашия коментар — това „ако искате да станете писател“ ме разсмя искрено — защото тъкмо днес подписах четвъртия си подред издателски договор с чуждестранен издател.

    • 42. Anaela2004 (13 ноември 2016 в 12:29), оценка: 6 от 6

      Аз съм една от милионите фенки на книгите на Джоан Роулинг, което не ми пречи да харесвам тази уникална творба! Много ми хареса и това, че не е продължена ми кара фантазията да започва да се развива все по-напред. Знам, че много фенки на поредицата за „Хари Потър“ не са съгласни с мен, само защото има едни и същи герои. И какво от това… аз обожавам „Хари Потър“ имам почти цялата колекция и пак ми харесва. И само това, че това ми е една от любимите книги, ме кара да харесвам и тази творба — един вид аз ги равнопоставям!

  • 24. Бранимир (23 март 2012 в 13:28)

    Творбата е уникална, хареса ми наистина много! Браво!

  • 25. Цвети, фен на Хари и на Роулинг (23 март 2012 в 16:29)

    Уважаеми господин Иванов,

    според мен не са прави тези, които ви охулват. Хари Потър и емоциите, които предизвиква са привилегия на всички, които се опиват от тази вселена на чувства, фантазии, приключения и идеи. Нормално е феновете да са жадни за още и още от този свят и е нормално да има хора, които да им го дават. Друг е въпросът, разбира се, за вашата финансова изгода от това — аз специално мисля, че всеки, допринесъл с нещо за този невероятно увличащ свят има право да получи всякаква изгода от това, с което е допринесъл, включително и финансова. За съжаление обаче законите в това отношение са много жестоки. Ако не се лъжа, преди време Джоан Роулинг дори осъди човек, който искаше да направи енциклопедия — не друго, а енциклопедия за Хари, което не подронва никак правата и на автор, с твърдението, че тя самата смятала да напише някой ден подобна енциклопедия. Дано не бъда разбрана погрешно — аз се прекланям пред таланта на тази писателка и смятам, че е невероятен човек, но специално тази постъпка ми се струва нередна. Тя вече има астрономическо състояние — какво пречи и други да постигнат нещо мъничко за себе си?

    И друго — смаяна съм от това колко добре правите реплика на стила и — за това човек трябва да има не малък талант. Поздравявам ви!

    С уважение — Цвети, преподавател

    • 26. Валентина (31 август 2012 в 11:45)

      "Непрекъснатите похвали на вуйчо Върнън по адрес на подобния на кучешки уши бекон на леля Петуния,… "

      Това не е в стила на оригиналната книга. Там Леля Петуния е отлична домакиня и чистофейница.

      „Господин Потър,

      Тъй като без да си служите с мъгълски осветителни приспособления, сте прочел поканата от «Хогуортс», значи все пак Вашето заклинание е направено успешно и Вие сте нарушил забраната за правене на магии в света на мъгълите. Но тъй като тази магия и резултатите от нея, предвид тяхната специфика, по никакъв начин не биха могли да бъдат забелязани от мъгъл, единствено в този случай сме склонни да приемем, че не носите отговорност по магьосническите закони. Длъжни сме обаче да Ви отправим предупреждение, че ще преразледаме практиката на Министерството на магията и занапред такива действия ще бъдат санкционирани с цялата строгост на Закона!

      Министър на магията: Корнелиус Фъдж“

      Това съща е в явно противоречие с оригиналната книга, където всички закони се спазват до последната буква, дори и когато това противоречи със смисъла на закона. Заобикалянето на закона е по-скоро в стила на автора. Писмата от министерството на магията са подписани от друг, а не от министъра.

      „С най-добри пожелания, искрено Ваша: Мафалда Хопкърк служба «Злоупотреба с магии» Министерство на магията“

      Има и други противоречия със смисъла на оригиналната книга.

      • 28. L.A. (8 юли 2013 в 17:33)

        Може,би авторът се е опитал не дума по дума да напише частта от книгата,а по свой вариант близък на този на Дж.К.Роулинг. Все пак ако види те точно копие на оригинала ще си кажете, че това е плагиатсво. Авторът, Г-н Ивайло е рещил да направи промени все пак това не е оригиналната книга.

  • 27. Lord Sjiksan (23 ноември 2012 в 20:51)

    Господин Ивайло Иванов,

    Възхищавам се на това, което правите. Много ми харесва и има приятен стил. Относно проблема с продължението мисля, че Роулинг няма да позволи да издадете произведението си. Автори на едни от най-добрите фенфикове за Хари Потър, писани някога, са Джордж Норман Липърт и Касандра Келър, но те не искат да издават своите произведения. Предлагам да пуснете своята творба в някой сайт като фенфик. Мисля, че феновете ще бъдат радостни. Добър сайт за вашата творба ще е http://www.citadelata.com/, тъй като фенсайта Daily Potter е на първо време препрочитателски клуб. Това е моето мнение. Още един път: страхотно произведение!

  • 29. Стефи (20 януари 2014 в 17:34)

    Май нищо не се е променило. 2014 е а още няма продължение. Но иначе историята си я бива!

  • 30. rouz (3 август 2014 в 02:33)

    Мисля че книгата е яка или поне първите четири глави!Защо не помогнем на човека просто да смени имената и готово!Ще имаме книга за четене след малко редакция.За хари предлагам- Хендри Пиарс, за хърмаяни- Хана Грейс, за рон- Ричард Усвил. Не са най добрите възможни, но стават.

  • 31. ангел330 (19 август 2014 в 13:05)

    Вижте, ако не е от Джоан Роулинг не го чета, защото от къде да знаем, че той има авторски права.

  • 34. petar3088 (14 юни 2015 в 15:52), оценка: 6 от 6

    За съжаление все още няма продължение …А началото много ми хареса! Е, ще чакам….

  • 35. Warcraft (19 април 2016 в 22:18)

    Здравейте! Можете ли да ми препоръчате някакво фентъи, ама да не е Властелина или Песен за огън и лед, че тях съм ги чел. Благодаря за вниманието!

  • 36. Тити (3 юли 2016 в 19:16)

    Интересна идея, но има и някои глупави моменти. Къде в книгите за Потър се споменава, че магьосниците обичат да медитират?!!! По- добре е автора да смени напълно имената и да напише собствена история. Така няма да търпи критики.

  • 38. магБГ (6 август 2016 в 16:52)

    Г-н Иванов лично аз не смятам че вашата книга е добра, но за бога има много хора на който им харесва. Виште аз не съм известен критик или нешто от този род нито разбирам много от писане на произведения, имам само малък опит в този бранш(около 25 приказки и разкази за деца), но поне разбирам от Хари Потър. Ако искате може да се свържете с мен като оставите коментар тук , за да направим приличен опит да направим една нова книга с различни имена от тези. Имам много идей по този случей и наидтина ще ми бъде много приятно ако искате да работим заедно.

    • 39. NomaD (6 август 2016 в 17:15)

      Учудвам се на самочувствието да се ссамоопределяте като пишещ човек, господине, като се вземе предвид културата на писане, изявена в няколкото реда на Вашия коментар.

      Какво имам предвид ли? Ето няколко очевадни примера:

      много хора на който им харесва

      Виште

      нешто

      идей

      случей

      Проблемната пунктуация и словесната беднота дори няма да ги коментирам…

      Предлагам на Ивайло Иванов да отмине с мълчание въпросния коментар на „човека от бранша“.

    • 40. д г (7 август 2016 в 10:26)

      Този коментар е в стила на Удхаус, наистина е смешен. Пишете весели неща, имате талант за това.

  • 41. Виктория (21 август 2016 в 10:12)

    За съжаление все още няма нищо ново…за утеха прочетох част от разказите на автора и съм впечатлена!Единственото което мога да кажа е:Искам още!

  • 43. karryto (25 ноември 2016 в 02:03)

    От това, което прочетох останах доста впечатлена. Ивайло, книгата (или поне откъса от нея) е невероятна, но ако имаш проблем с издаването, съм съгласна с предишните коментари че може да я пуснеш като фенфикшън например в https://www.wattpad.com/, https://www.fanfiction.net/ или в https://alle.bg/ и така няма как да те съдят за авторски права или нещо от този сорт. Голяма почитателка съм на Хари Потър и с нетърпения чакам продължението на „Хари Потър и сянката от планините“. Късмет!

  • 44. mayamsv (18 декември 2022 в 19:35), оценка: 6 от 6

    Г-н Иванов, не обръщайте внимание на коментари, които ви критикуват че се отклонявате от историите в книгите на Роулинг. Това, което сте написали е изключително свежо поднесена една друга история за момчето магьосник, чието продължение очакват толкова много читатели. Щом книгата ви е завършена, можете да я публикувате в един руски сайт — https://www.rulit.me/ като „самиздат“ — СИ, в който има и други книги на български. Едва ли в този сайт г-жа Роулинг ще може да предявява някакви претенции предвид сегашната ситуация и фактът, че администраторите са отговорни за спазване на авторски права. Успех и очакваме с нетърпение останалата част от книгата. Има и още един вариант — да публикувате книгата в Читанка на откъси, но не съм сигурна дали администраторите ще ви го позволят.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.