Читателски коментари (за „Средното царство “ от Дейвид Уингроув)

  • 1. gost (30 октомври 2010 в 11:45)

    Съгласен съм, че „за вкус и цвет, товариши — нет“ :).

    Под „от книгата нищо не съм разбрал“ трябва да се добави „ново“, освен че авторът не е обмислил идеята за световния град. И преди да ми си се нахвърлил с плама на посветения фен, искам да помислиш и да ми кажеш:

    Какво ще бъде влиянието върху световния климат покриването на 10% от земната повърхност с бяла отразяваща материя? Авторът спирал ли се е на въпроса?

    Осъзнаваш ли, че в града повече от половината пространство трябва да е предоставено за цомуникации? (Под комуникации имам предвид: коридори, стълбища, асансьори, ВИК системи, въздушно-вентилационни системи, системи за отопление и отвеждане на топлината.) (Повече от половината, това е позитивистичният начин да кажа от 60% до 90%). Следователно защо им е изобщо да правят такъв град при условие, че е много по лесно властта да се държи по стари и изпитани методи.

    ПП: Молбата остава. Любопитно ми е да узная кои са тези идеи, които отнемат на Уингроув повече страници от Библията, Корана и Моята борба взети заедно. Нуждая се най-вече от тезисите на Д. У., които изграждат идейно творбата му.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.