Читателски коментари (за „Царство Уирд “ от )

  • 1. sahwar (21 февруари 2011 в 20:32), оценка: 5 от 6

    Напълно съм съгласен с мнението на фен, изразено по-нагоре, а именно — тази поредица е вероятно най-добрата поредица книги-игри въобще (и вероятно най-добрата публикувана дори на българския пазар).

    Съгласявам се и с мненията, публикувани на страницата с коментари за първата книга (пуснати в този сайт, т.е. Читанка) — chitanka.info/lib/comment/8187 (явно има и други фенове, което е обнадеждаващо :)). Въпреки че книгите-игри (gamebooks) залязоха с ерата на компютърните и конзолни ролеви (RPG) видео игри и с появата на по-добри настолни ролеви игри, споменът за книгите-игри трябва да се пази жив за поколенията.

    Тъкмо бях решил аз да се заема със сканирането и качването на книгата-игра, и забелязах, че някой вече ме е изпреварил. ;-) Браво на ъплоудъра!

    А българските преводачи са свършили наистина прекрасна работа по превода на книгата. Електронното оформление също е на високо ниво.

    Единствено би било добре, ако е възможно, качването и на останалите части от поредицата „Кървав меч“ (Blood Sword), които обаче се намират по-лесно в оригинал на английски, отколкото във формата на българските преводни издания.

    Ако е позволено, мога да сканирам останалите 3 части, които са на английски (нямам достъп до българските версии на части 3–5), както и мога да кача и .PDF варианти на двете български версии, качени тук (в „Моята библиотека“). Във формат .PDF имам и цялата поредица в оригинал (на английски) и английските версии лесно мога да кача (ако позволявате качване в .PDF формат, разбира се). Оригиналите навремето изтеглих от homeoftheunderdogs.net/gamebook.php, но впоследствие при преминаването към новия сайт на Home of the Underdogs — www.hotud.org — изчезнаха.

    Ще се радвам, ако някой ми отговори дали се допуска качване на книги на английски в тази библиотека, както и дали се допускат алтернативни формати/ версии (т.е. освен в по-популярните, поддържани от Читанка варианти/формати, говоря за .PDF). Имам желание и да пусна HTML вариант на книгите от поредицата, като чрез хипервръзки навигацията между главите ще е много улеснена и интуитивна (по подобие на онлайн варсиите на двете публикувани досега в „Моята библиотека“ книги от поредица, т.е. версиите за онлайн четене директно в уебсайта).

    П.П. Малко информация за поредицата можете да намерите и от en.wikipedia.org/wiki/Blood_Sword (на английски) и от bg.wikipedia.org/wiki/Кървав_меч (на български).

    Поздрави,

    Sah War (sahwar).

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.