Читателски коментари (за „Мнимата дукеса “ от Мари Кордоние)

  • 1. Кода Беар (19 юни 2012 в 14:50)

    Книжката е страхотна и вече не броя колко пъти си я препрочитам. Има и приключения, и драма, както и щастлив завършек, разбира се. Когато нещо ме грабва на един дъх, то си заслужава. Естествено това не е сериозна литература, ама в промеждутъците на тежки сесии е направо балсам за душата. По десетобалната скала спокойно давам осмица. Двете точки ги отнемам, защото все пак не става дума за класическа литература, любим или световноизвестен автор. Ако търсите нещо разтоварващо, нещо романтично неангажиращо, с крале, аристократи, това е вашата книжка за плажа, посръбвайки изящно коктейлче, или под сянката на асмата в двора с шопската салата:)

  • 2. sstteessii (9 април 2014 в 21:09), оценка: 5 от 6

    Въпреки че не е включена официално в серия книгата е част от поредицата за семейство дьо ла Шез. На български обаче са издадени само тя и ’Шантал-люби мата лъжкиня". И двете ми харсаха.

  • 3. Крис Жилие (7 август 2015 в 10:57)

    Наистина класика. Очарована съм. Иска ми се да змаех, че Шантал е първата книга, но като никъде не е споменато и обърках реда на четене ги прочетох на ново и не съжалявам. Истински шедьовър на какъвто не съм попадала скоро. Озадачена съм,че такава талантлива писателка е представена само от 3 книги и то наистина добри.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.