Роман

По-долу е показана статията за Сара Анджелини от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Сара Анджелини
Родена 1972 г. (47 г.)
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2007-
Жанр чиклит

Повлияна от
Съпруг Доминик Анджелини
Деца София, Виго

Сара Анджелини (на английски: Sara Angelini) е американска адвокатка и писателка на бестселъри в жанра любовен роман и чиклит.

Биография и творчество

Сара Райт Анджелини е родена през 1972 г. в Крафтън, Пенсилвания, САЩ.

Завършва Университета на Западна Вирджиния в Моргантаун с магистърска степен по животновъдни науки. Тя се отказва от мечтата си да стане ветеринар, когато осъзнава, че всъщност харесва само собствените си домашни любимци. Заедно със съпруга си се премества в Калифорния. Учи право в Университета на Сан Франциско. Получава лиценз през 2001 г. и става адвокат във кантората „Маклелън & Корън“.

Обича да пише истории още от ученическа възраст. Като адвокат често си пише диалози и сюжети докато текат съдебните дела. С подкрепата на съпруга си започва да пише през 2006 г. Ръкописът е готов за 5 месеца и първоначално тя го публикува на сайта на „Лулу“. От там той е видян от издател, който се свързва с авторката.

Първият ѝ роман „Влюбени до доказване на противното“, в стил чиклит, е публикуван през 2007 г. В него високомерния съдия Фицуилям Дарси и амбициозната адвокатка Елизабет Бенет се изправят един срещу друг балансирайки между законите на любовта и правото, в една секси, смела и забавна история, модерна версия на романа на Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци“.

Сара Анджелини живее със семейството си в Белмонт, Калифорния.

Произведения

Самостоятелни романи

  • Влюбени до доказване на противното, The Trials Of The Honorable F. Darcy (2007)

Източници

Външни препратки