Ричард Дойч

(автор)

Майкъл Сейнт Пиер (Michael St. Pierre)

По-долу е показана статията за Ричард Дойч от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Ричард Дойч
Роден
Професия писател, музикант, бизнесмен
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2006 -
Жанр трилър
Съпруга Вирджиния Дойч
Деца 3
Уебсайт www.richarddoetsch.com

Ричард Дойч (на английски: Richard Doetsch) е американски бизнесмен, музикант и писател на бестселъри в жанра трилър.

Биография и творчество

Ричард Дойч е роден в САЩ. вероятно е роден през 1961 г. Започва да пише още в гимназията. Следва в Марист колидж в Поукипси, а след това получава магистърска степен по инвестиционно управление от Нюйоркския университет.

Работи в областта на търговските и жилищни недвижими имоти, като е бил президент и управляващ директор в няколко големи национални фирми за недвижими имоти. Ръководи собствена инвестиционна компания с офиси в Ню Йорк и Кънектикът.

Занимава се и с музика – свири на китара и на пиано, и пише музика за независими филми и реклами. Любител е на екстремните спортове – парашутизъм, бънджи, ски. Пише вечер от 21.00 до 24.00 ч.

Първият му роман „Откраднатият рай“ от поредицата „Майкъл Сейнт Пиер“ е издаден през 2006 г. Главният герой е крадецът Майкъл Сейнт Пиер, който открадва от силно укрепена стая във Ватикана, северно от Сикстинската капела, съкровище състоящо се в два антични ключа – един златен, един сребърен, свързани с тайната на спасението. Но последствията за него идват незабавно и той трябва да се бори за живота си – от улиците на Рим до малка каменна църква в Израел, с враг – шокиращ, плашещ и коварен. Романът става бестселър в списъка на „Ню Йорк Таймс“ и го прави известен. Преведен е на 28 езика по света.

Ричард Дойч живее със семейството си в Армонк, щат Ню Йорк.

Произведения

Самостоятелни романи

 • Embassy (2009)
 • The 13th Hour (2009)
 • Half-Past Dawn (2011)

Серия „Майкъл Сейнт Пиер“ (Michael St. Pierre)

 1. The Thieves of Heaven (2006)
  Откраднатият рай, изд.: ИК „Прозорец“, София (2006), прев. Невена Кръстева
 2. The Thieves of Faith (2007)
 3. The Thieves of Darkness (2010)
  Крадците на мрака, изд.: ИК „Бард“, София (2012), прев. Асен Георгиев
 4. The Thieves of Legend (2011)

Източници

Външни препратки