Майкъл Туджиъс, Кейси Шърман
Часът на героите (Историята на най-героичната спасителна операция на бреговата охрана на САЩ)

Книгата, по която Холивуд засне хитовия филм!

Историята на най-героичната спасителна операция на бреговата охрана на САЩ.

 

 

През зимата на 1952 г. Нова Англия е връхлетяна от най-яростната североизточна буря досега. Тъй както на сушата времето предизвиква опустошения, така и замръзналият Атлантик, брулен от вихъра, се превръща в опасна зона, подготвяйки сцената за една от най-героичните спасителни операции в историята.

В ранните часове на понеделник, 18 февруари, докато бурята бушува, два петролни танкера, „Пенделтън“ и „Форт Мърсър“, се оказват със сходна ужасяваща съдба. Построени с некачествена стомана и непригодни да устоят на толкова свирепи вълни, двата танкера се прекършват надве, оставяйки десетки мъже единствено на милостта на океана.

Тази омагьосваща история е изпълнена със спиращи дъха сцени на преобърнати кораби, чиито нос и кърма се сблъскват, а мъже се хвърлят в бушуващото море в ужасяваща битка за оцеляването си.

Не всички от тези осемдесет и четири мъже, хванати в прегръдката на морето насред свирепата буря оцеляват. Отчитайки реалните им шансове случилото се е истинско чудо — а и свидетелство за тяхната храброст — че изобщо някой се е завърнал у дома, за да разкаже историята им.

„Завладяваща! Туджиъс и Шърман умело пресъздават жестоката борба на екипажите — както на изпадналите в беда, така и на спасителите… авторите ще накарат читателите да почувстват и осъзнаят смелостта на мъжете, които залагат живота си, за да спасяват другите… пълна с екшън“

Publishers Weekly

Съдържание

За авторите

Кейси Шърман

Кейси Шърман е дългогодишен журналист и автор на известния документален трилър „Роза за Мери: Преследването на Бостънския удушвач“ и на два романа, „Черен ирландец“ и „Черен дракон“ Шърман работи и като редактор за „Бостън Комън“ и автор за „Бостън Мегъзин“. Участвал е в няколко телевизионни предавания, като „Днешното шоу“, „Дейтлайн NBC“ и „Най-търсените в Америка“. Живее в района на Бостън със съпругата си и двете си деца.

 

 

Майкъл Туджиъс

Майкъл Туджиъс е писател с разнообразни интереси и автор и съавтор на 17 книги. Най-известната сред тях е „Фатална прогноза: Невероятната история на едно морско бедствие“, която е наречена от „Лос Анджелис Таймс“ „спираща дъха книга… [Туджиъс] изтъкава великолепна и ужасяваща приказка.“ Другата му книга за морето „Десет часа до зазоряване: история за героизъм и трагедия на борда на Кен Ду“ също е отличена в „Буклист“ като най-добрата история за морско премеждие след „Перфектна буря“. Тази книга, която разказва за спасяване в морето по време на виелицата от 1978 г., е селектирана от Американската библиотечна асоциация за Избор на редактора: „Една от най-добрите книги на годината“.

Туджиъс е автор и на хумористичната книга „Има таралеж в пристройката: неволите на един кандидат-планинар“, която е избрана от Асоциацията на независимите издатели за „Най-добрата книга за годината, посветена на природата“.

Туджиъс подготвя презентации със слайдове за всичките си книги, включително и за „Часът на героите“, а графикът на лекциите му е публикуван в неговия уебсайт http://michaeltougias.com.

След проучването на десетки истории на оцелели Туджиъс подготвя и вдъхновяваща лекция за фирми и организации, наречена „Уроци по оцеляване: върхово представяне под голямо напрежение.“ За подробности вижте http://michaeltougias.com.

 

 

Часът на героите 5,3

The Finest Hours: The True Story of the U. S. Coast Guard’s Most Daring Sea Rescue,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Майкъл Туджиъс; Кейси Шърман

Заглавие: Часът на героите

Преводач: Боряна Борисова

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: ProBook

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Симолини“

Излязла от печат: 07.12.2015

Редактор: Боряна Борисова; Георги Иванов

Коректор: Георги Иванов

ISBN: 978-954-2928-82-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10845

История

  1. — Добавяне

Библиоман