Драги читателю,

Книжките от поредицата „Моят музей“ ще ви запознаят с един нов метод за изучаване на изкуството.

Ние сме съставили поредицата така, че всяка една книжка да обхваща творчеството на трима класически или съвременни майстори. В изданията от 1968 г. насам редом с големите творци на живописта се представят и най-значителните фигури в областта на скулптурата и архитектурата. Подбраните шест репродукции от творбите на всеки един автор улесняват запознанството със самите творци.

Репродукциите са приложени отделно в края на всяка книжка, тъй като бихме искали читателят да участвува в окончателното й оформяне, като залепя картините (четирите им ъгъла) към съответните описания. Вместо да прелиствате повърхностно страниците, вие ще трябва да разучите подробно текста, за да можете да поставите репродукциите на определеното за целта място. Ние се надяваме, че по този начин ще разберете по-добре онова, което четете, и че запознаването ще се превърне в задълбочено усвояване.[1]

Молим да следите с внимание издаваните в поредицата „Моят музей“ книжки, тъй като по този начин ще можете да се запознаете с историята на изкуството, а събирането им ще ви направи притежател на колекция от репродукции, която съдържа най-хубавото в областта на изобразителното изкуство — притежател на истински малък музей.

Издателството

 

0 Пиеро дела Франческа, Ботичели, Гирландайо
Piero della Francesca, Botticelli, Ghirlandaio,

Бележки

[1] Поради естеството на електронните книги, и невъзможност да се спази замисълът на съставителите на поредицата, репродукциите са поставени на местата им. — Бел.ел.кор.


Издание:

Автор: Мария Прокоп

Заглавие: Пиеро дела Франческа, Ботичели, Гирландайо

Преводач: Гизела Шоршич

Година на превод: 1975

Език, от който е преведено: унгарски

Издание: първо

Издател: Издателство „Български художник“

Година на издаване: 1975

Тип: биография

Националност: унгарска

Печатница: Печатница „Атенеум“, Будапеща

Главен редактор: Маргит Пастои

Отговорен редактор: Иштван Хайду

Редактор: Анна Задор

Технически редактор: Карой Сеглет

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/11111