Втората книга от поредицата за Чингис хан е задъхан приключенски епос, написан блестящо от Кон Игълдън, който стана известен с превърналите се в бестселър романи за Юлий Цезар.

 

 

Монголските племена отдавна са узрели за обединение и най-сетне тържествуващият Темуджин от вълците, нарекъл себе си Чингис, получава клетвите им и става техен върховен водач. Така той започва да претопява враждуващите досега племена и родове в една войска и в един народ. Но задачата, която Чингис поставя пред себе си и пред тях, е огромна. Той е твърдо решен да стигне до земите на изконния враг Дзин и да нападне противника на негова територия. Разстоянията и теренът, необятните пустини и непроходимите планини правят начинанието трудно дори за легендарните с подвижността си монголи, но най-големият проблем се оказват сложните укрепления и начинът на водене на война с градско население, с каквото номадите от степите никога не са се сблъсквали.

Преодоляването на тези проблеми и задържането на племената в едно цяло в тази странна обстановка е ново и вълнуващо предизвикателство за Чингис — победоносният военачалник на хиляди воини!

Съдържание

Господари на лъка 5,7

Lords of the bow,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Кон Игълдън. Господари на лъка

ИК „Бард“, София, 2008

Американска. Първо издание

Редактор: Евгения Мирева

Художествено оформление на корица: „Megachrom“, Петър Христов

Компютърна обработка: ИК „Бард“ ООД, Веселина Симеонова

ISBN: 978-954-585-928-1

История

  1. — Добавяне