На майка ми!

Към читателя

Сборникът „Мечтата на Моцарт“ е една колекция от разкази получила добра оценка във форумите на литературните сайтове „Буквите“, „Хулите“, „Щъркел“ и „Откровения“. Седем от тях са публикувани във Варненския литературен портал Литернет. Разказите са предимно със социална насоченост. Представят се проблемите на съвременния човек, неговите грижи, надежди и тревоги. Акцентира се върху реалният живот на обикновения българин. В по-голямата си част от разказите е застъпен хумора като начин и форма на диалог.

В основната структурна схема на разказите е заложено действието. Главните художествени внушения са скрити в живите конкретни ситуации и в размислите на автора. Истините са изричани такива каквито са в действителност без излишно пестене или раздуване. В по-голямата си част сюжетите са взети от реално случили се събития. Героите в тях са реално съществуващи лица, представени с литературни имена.

Един от разказите е на фантастична тема. Там фантастичното е втъкано в реалното. Описани са исторически събития за да се засили интригата, обоснове поведението на героите и развие смислено сюжетното действие. Фантастичното и загадката обаче си остават, с което е спазена традицията в жанра.

Разказите са написани в разширен обем с което се осигурява по-голямо разнообразие на вложени идеи и проблеми, а също и по-голяма свобода в използването на художествените средства.

С този мой първи сборник се надявам да задоволя художествените потребности на читателя и да създам онова удоволствие, което само най-любимите книги и герои са му създавали. Приятно четене!

 

Авторът

0 Укьо

Издание:

Автор: Алекс Болдин

Заглавие: Мечтата на Моцарт

Издание: първо

Издател: БГкнига

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: сборник разкази

Националност: българска

Редактор: Алекс Болдин; Галина Кирилова

Художник: Алекс Болдин

ISBN: 978-954-8628-31-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4725