Призрачният крал

Хаос и ужас бродят из кралството. Кралят е убит от ръката на предател, а Мечът на Силата е изгубен нейде отвъд Кръга на Мъглите. Армии от саксонци, англи, юти и бриганти давят страната в кръв, водени от марионетки на безмилостната Кралица Вещица, обградила се с жадни за кръв създания на мрака и един жесток немъртъв воин.

Единствената надежда на Британия е младият Туро, в чиито вени тече кръвта на крале. Той трябва да надвие чудовищата на Кралицата Вещица и да отиде в Страната на Мъглите, за да потърси там една призрачна армия.

Последният Меч на Силата

Готите имат нов, жаден за кръв крал, чиято единствена цел е да отвори портите на ада. Името му е Вотан. Безсмъртната му мощ извира от човешки жертвоприношения и черна магия и никой меч не може да го срази. Той язди по ветровете на крилата на невиждан жребец, докато армиите му секат кървава пътека през северните кралства. Дори и ледената ръка на смъртта не може да го спре.

Книга първа на ДВУТОМНАТА сага КАМЪНИТЕ НА СИЛАТА.
Легендарният английски фентъзи епос.
КЛАСИКА!

За автора

Дейвид Гемел е роден в Лондон, Англия, през лятото на 1948 г. След като на шестнайсет години го изключват от училище за организиране на незаконни залагания, се хваща на почасова работа през деня, а нощем заработва допълнително като бодигард в нощните клубове на Сохо — работа съвсем подходяща за човек, висок метър и деветдесет и с тегло сто и десет килограма.

Роден сладкодумник, на Гемел рядко му се налага да прилага сила спрямо клиентите — той разчита на дарбата си да решава проблемите с думи. На осемнайсет същата тази дарба му осигурява работа като стажант-репортер, а по-късно Гемел сътрудничи на „Лондон Дейли Мейл“, „Дейли Мирър“ и „Дейли Експрес“. Първият му роман, „Легенда“, е публикуван през 1984 г. и се преиздава и до днес. Малко след това той се посвещава изцяло на писането. Живее с жена си Валери и с двете си деца, Кейт и Люк, в Хейстингс, Англия.


Издание:

Дейвид Гемел. Камъните на силата. Том I

Призрачният крал

Последният Меч на Силата

 

Английска, първо издание

Превод: Милена Илиева

Редактор: Иван Тотоманов

Художествено оформление на корица: „Megachrom“ — Петър Христов, 2001 г.

ИК „Бард“ ООД, 2001 г.

ISBN: 954-585-209-7