Когато бащата на Рена умира, тя остава съвсем сама и е принудена да напусне къщата, която до скоро е смятала за свой единствен дом. Прогонена и без пукната пара, тя няма къде да отиде.

Търси помощ от големия дървен кръст, намиращ се в земите на близкото Имение.

Неочаквано обаче, намира три златни монети, заровени в земята, които отнася на новодошлия млад граф Ленсдейл. Те завързват дружба, която се превръща в едно от най-прекрасните неща в живота и на двамата.

Но щастието й бива запрашено от господин Уингейт — невероятно богат мъж, желаещ да омъжи дъщеря си за графа. Определено има нещо зловещо в този господин, тъй като още един мъж, досущ изглеждащ като него, се появява и изчезва безследно.

Накрая един човек умира, а друг е с разбито сърце и всичко става преди вярата и куража на Рена за намиране на щастие, да триумфират.

Как точно се случва всичко, ще прочетете във вълнуващия роман на Барбара Картланд „Кръстът на любовта“.

Кръстът на любовта

В името на неговото собствено добро, Рена се беше зарекла никога да не му признае за любовта си. А сега, думите просто се изтръгнаха от нея, повлияни от силните му чувства. Той я обичаше. Беше й го признал. И сега, нищо на този свят не можеше да й попречи да му отвърне със същото.

— Обичам те — каза той, отдалечавайки я на известно разстояние от себе си, така че да може да вижда лицето й. — Обичам те по всеки един начин, по който мъж може да обича жена. Ти си моя, и аз съм твой. Така трябва да бъде отсега нататък, защото това е нашата съдба. Дори и да поискам, не мога да се боря срещу нея. А не го и желая! Искам единствено да те обичам и да ти се наслаждавам до края на живота си. И ако ти не чувстваш същото към мен, то тогава аз няма за какво да живея!

Съдържание

Кръстът на любовта 4,2

The Cross of Love,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Барбара Картланд. Кръстът на любовта

ИК „Ахат“, Русе, 2008

ISBN: 978-954-9664-04-1

История

  1. — Добавяне