Нови територии на кървав ужас, неочакван героизъм, опасни религии и спиращо дъха действие!

„Лаклън не забавя темпото нито за миг в това увлекателно продължение на своята поредица. Той повежда читателите в създаден от неизтощимото му въображение свят, сливащ в едно реалната история, митологията и необикновените съдби на героите.“

„Пъблишърс Уикли“

Викингите обсаждат Париж. Къщите по бреговете на Сена горят, а в катедралата на укрепения остров се води ожесточен спор. Положението е безнадеждно. Викингите искат сестрата на графа, за да пощадят града. Може ли графът да таи амбиции за трона на империята, ако не е готов на всичко, за да спаси поданиците си? Може ли да се смята за мъж, ако не е готов на всичко, за да спаси сестра си? Съвестта го подтиква към едно, държавните интереси — към съвсем друго. Графът и църквата се уповават на жив светец — слепия и сакат Жеан от „Сен Жермен“, да призове Бог на помощ и да ги измъкне от безизходицата. Но викингите имат свои богове. Недалече от бивака им чакат страховити брат и сестра, жреци на Один, които кроят свои планове да отприщят мрак и безумие.

А в сенките дебне човек вълк.

 

М. Д. Лаклън продължава зашеметяващия си епос за луди богове, викинги и митичния Фенрир — вълка, на който е отредено да убие Один, щом настъпи Рагнарок, Залезът на боговете.

Съдържание

Фенрир 4,7

Fenrir,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: М. Д. Лаклън

Заглавие: Фенрир

Преводач: Владимир Зарков

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман (не е указано)

Националност: английска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Излязла от печат: 11.06.2012

Редактор: Мария Василева

ISBN: 978-954-655-316-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8435

История

  1. — Добавяне

Библиоман