Втората книга от поредицата проследява новите приключения на смелите русалки, които се сблъскват с различни трудности и се изправят пред непреодолими на пръв поглед препятствия. Темите за опазването на околната среда, приятелството, верността и себеоткриването са застъпени по увлекателен и достъпен за тийнейджърите начин.

 

 

Серафина, Нийла, Линг, Ава, Бека и Астрид, шест русалки от царства, разпръснати по морета и океани, са призовани от водачката на речните вещици да научат невероятна истина: русалките са директни наследнички на могъщите магове, някога управлявали изчезналата империя на Атлантида. Древното зло, унищожило Атлантида преди хилядолетия, оживява отново и единствено русалките могат да го победят. За да успеят, те трябва да намерят вълшебните талисмани, принадлежали на великите магове.

Докато ги търсят, Серафина и Нийла откриват в себе си неподозирана смелост и хитрост. Изправят се пред опасност и смърт и преживяват предателство, изненадващо като гибелна вълна.

„Дженифър Донъли не изневерява на стила си, разгърнал се в «В морските дълбини», и предлага на читателите вълнуващо продължение на историята на русалките от шестте морета“.

Teen Reads

Дженифър Донъли е автор на пет романа. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета Рочестър, където завършва английска литература и европейска история. Дженифър живее в Хъдсън Вали в Ню Йорк заедно със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.

Съдържание

Гибелна вълна 4

Rogue Wave,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Дженифър Донъли

Заглавие: Гибелна вълна

Преводач: Ирина Денева — Слав

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо (не е указано)

Издател: „Егмонт България“ ЕАД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: американска (не е указана)

Печатница: „Ропринт“ ЕАД, София 2015

Излязла от печат: 25.04.2015

Редактор: Петя Дочева

Художник: Rachel Elkind & Roberto Falk, Shane Robenscheid; Grace Lee

Коректор: Таня Симеонова

ISBN: 978-954-27-1385-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10360

История

  1. — Добавяне

Библиоман