Приятели и врагове

Опасности и магии

Огън и смърт

Повечето деца са готови на всичко, за да изкарат Железния изпит.

Но не и Калъм Хънт. Той иска да го скъсат.

През целия си живот Кал е слушал предупрежденията на баща си за това колко лоша е магията. Той е уверен, че ако изкара Железния изпит и бъде приет в Магистериума, го очакват само беди. Затова дава всичко от себе си, за да се провали… и се проваля тъкмо в това.

Сега Магистериума го очаква — място, което е бляскаво, но и зловещо, свързано с миналото и водещо към бъдещето му. А Железният изпит е само първото от изпитанията, които стоят пред него…

* * *

Невероятното въображение на Холи Блек и Касандра Клеър ражда история, която ще накара сърцето ви да забие по-бързо, докато потъвате в загадките на Магистериума

 

 

Холи Блек и Касандра Клеър се запознават преди десет години, на първата среща на Холи с читатели. Оттогава двете стават добри приятелки и споделят (заедно с всички останали) любовта си към жанра фентъзи — от епичните сражения във „Властелинът на пръстените“, през мрачните разкази за приключенията на Батман по улиците на Готъм, та до битките с мечове и лазери в „Междузвездни войни“. С „Магистериумът“ Холи и Касандра решават да създадат свой свят на герои и злодеи, своя история за доброто и злото, а също и за величието, което носиш независимо дали искаш, или не.

Холи е автор на „Хрониките на Спайдъруик“ и носител на награда „Нюбъри“. Каси е автор на епоса за Ловците на сенки, който включва поредиците „Реликвите на смъртните“ и „Адски устройства“.

И двете живеят в Манхатън, на около десет минути път една от друга. „Железният изпит“ с първата им съвместна книга, която дава началото на сага от пет части.

Съдържание

Железният изпит 5,5

The Iron Trial,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Холи Блек; Касандра Клеър

Заглавие: Железният изпит

Преводач: Александър Драганов

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: английски

Издание: първа допечатка

Издател: „Егмонт България“ ЕАД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Инвестпрес“ АД, София

Редактор: Сабина Василева

Коректор: Сабина Василева

ISBN: 978-954-27-1296-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1312

История

  1. — Добавяне

Библиоман