„Винаги съм се интересувала от психологичните аспекти и от отношенията между хората. В «Липсващи парчета» дори сестра ви да не се вълнува от серийни убийци, пак можете да се идентифицирате с героите, които остаряват и трябва да се справят с нефункциониращите си семейства“.

Джой Филдинг

 

Терапевтката Кейт Синклер майсторски се справя с проблемите на своите клиенти от Палм Бийч, но собственото й семейство се разпада. Нейната склонна към илюзии полусестра Джо Лин, която се омъжва все за насилници, е омагьосана от Колин Френдли, сериен убиец и изнасилвач. Сара, вироглавата и хубава дъщеря на Кейт, издига тийнейджърския бунт до нови висоти, като търси опората на лабилната Джо Лин, докато съпругът на Кейт се отдръпва постепенно от всички и се интересува само от голф.

Предложеното на Кейт собствено радиошоу от старата й любов Робърт, предизвиква и нейното „откачане“. Кейт се безпокои, че ако продължава да раздава парчета от себе си, накрая нищо няма да остане. Напрежението нараства, когато Колин избягва от затвора и се превръща в заплаха не само за Джо Лин, а и за всички. Кой ще успее да се спаси и на каква цена?

 

„Липсващи парчета“ е роман, великолепно написан на две нива: на очевидното трилър ниво, но освен това и на нивото на проникването в съзнанието на една интелигентна, отговорна жена, на чиято глава животът струпва твърде много проблеми.

Хари Левинс

Сейнт Луис Джърнъл

Съдържание

Липсващи парчета 4,5

Missing Pices,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Джой Филдинг

Заглавие: Липсващи парчета

Преводач: Анна Христова

Година на превод: 1998

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Издателство Весела Люцканова

Град на издателя: София

Година на издаване: 1998

Тип: роман

Националност: американска

Редактор: Вихра Манова

Художник: Валентин Киров

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/11145

История

  1. — Добавяне

Библиоман