Лаура Ескивел е родена през 1950 г. в Мексико. Авторка е на световни бестселъри като „Като гореща вода за шоколад“ (преведен на 35 езика и продаден в 4,5 милиона екземпляра) „Малинче“ и „Законът на любовта“.

„Законът на любовта“ е вторият роман на Лаура Ескивел след глобалния успех на „Като гореща вода за шоколад“. Повествованието е подчинено на същата изпълнена с радост и безумство енергия, но този път Ескивел ни поднася роман new age, един метафизичен екшън с жанрови щрихи и от научната фантастика, чието действие се развива в Мексико Сити през 23-ти век и ни потапя в една космична любов. След страстна нощ двама влюбени, които след 14 хиляди прераждания най-сетне са се срещнали отново, неочаквано биват разделени. Налага им се да преживеят невероятни превъплъщения и да прекосят цялата галактика, за да бъдат заедно.

Романът на Лаура Ескивел е проникновено и вълнуващо разсъждение за смисъла на живота, за човешката природа, за преходната връзка между тялото и духа, за важността на личното сетивно-органично усещане и преживяване в процеса на познанието, за любовта и омразата, за насладата от любовното изживяване, за верността и ревността. Тя изразява съкровеното си схващане, че животът се ражда като потребност да се внесе равновесие в света. Разбираме също, че омразата, завистта и властта са в основата на всемирния хаос, докато любовта, обичта, художеството и литературата са призвани да възстановяват загубения ред и хармонията.

Съдържание

Законът на любовта 5

La ley del amor,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Лаура Ескивел

Заглавие: Законът на любовта

Преводач: Десислава Антова

Година на превод: 2010

Език, от който е преведено: испански

Издание: първо

Издател: ИК „Колибри“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2010

Тип: роман (не е указано)

Националност: мексиканска

Печатница: „Симолини“

Излязла от печат: 19 юли 2010

Редактор: Лили Табакова

Художник: Стефан Касъров

Коректор: Донка Дончева

ISBN: 978-954-529-809-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13917

История

  1. — Добавяне

Библиоман